Ara llegint
Asaja reclama al Consell de Mallorca una plaça a l’Observatori del Paisatge

Asaja reclama al Consell de Mallorca una plaça a l’Observatori del Paisatge

ASAJA-Balears ha remès avui una carta a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, després de conèixer ahir amb indignació la constitució de l’Observatori del Paisatge, un òrgan consultiu i de participació que, segons resa en la seva definició, “té com a funció assessorar i impulsar la implantació de l’estratègia del paisatge de la institució insular. És una eina per a salvaguardar els valors del paisatge i que es convertirà en un eix transversal de totes les polítiques del Consell. Està format per una trentena d’entitats, col·legis professionals i institucions”.

Segons expliquen a la nota, aquest observatori els constitueixen representants dels tres municipis de Mallorca de la FELIB, arquitectes, geògrafs, enginyers i altres entitats relacionades amb el paisatge com el GOB; ARCA, Tramuntana XXI, portaveus de tots els departaments del Consell, delegats de partits polítics, entre altres. És a dir, “tots opinaran menys els que han conformat, cuidat i mantingut més del 80% del territori de l’Illa: els pagesos i els ramaders”, subratlla Joan Simonet, gerent de ASAJA-Balears

“La nostra indignació està més que justificada: una dona como vostè, que braveja de venir d’arrels pageses, accepta presidir i crea un òrgan que ha de parlar de Paisatge que deixa defora els principals gestors del territori. No esperàvem això”, afirma Simonet. “Sembla haver-se passat al lobby dels urbanites, aquells que ara vendran a Sa Pobla i li diran als pagesos com han de conrar les marjals, si poden fer hivernacles i quins cultius han de sembrar… sense haver-se embrutat mai les mans de terra”. “Una vegada més veiem que els nostres representants polítics nomes utilitzen els pagesos per fer discursos i omplint-se la boca repetint que l’agricultura és estratègica i, a alhora de la veritat, oblidar-se del sector primari”, conclou Joan Simonet.

Pe tot això, des de ASAJA-Balears exigeix una rectificació en la composició d’aquest observatori i se li inclogui com a organització més representativa dels sectors agraris, sense voler dir que no hi hagi d’haver altres organitzacions agràries, el col·legi d’enginyers agrònoms, forestals i de monts… “Ni tan sols veiem a la composició a representants de la conselleria d’Agricultura del Govern”, afegeix Simonet.

“Encara hi és a temps, rectifiqui. Així podrem seguir creient que el Consell de Mallorca encara manté un mínim de credibilitat i de sensibilitat real pel sector agrari”, acaba la carta.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt