Ara llegint
“Barres pel clima”, el mural a la UIB que mostra l’increment de la temperatura

“Barres pel clima”, el mural a la UIB que mostra l’increment de la temperatura

"Barres pel clima", el mural a la UIB que mostra l'increment de la temperatura

El campus de la Universitat de les Illes Balears acull des d’aquests dies un nou mural artístic titulat «Barres pel clima» (‘Climate Stripes’) que mostra l’increment de la temperatura a les Balears produït pel canvi climàtic en el període 1901-2021 mitjançant la representació de la temperatura mitjana anual.

Les dades procedeixen de Climatic Research Unit – Universitat d’Ànglia de l’Est a través de la recerca del doctor Daniel Argüeso, del Laboratori Interdisciplinar contra el Canvi Climàtic de la UIB. Les barres blaves mostren anys més freds que la mitjana i les barres vermelles, anys més càlids.

El passat mes d’abril de 2020, un grup d’alumnes integrants del col·lectiu Fridays for Future varen manifestar la voluntat de pintar un mural amb les barres pel clima de les Illes Balears al campus universitari per fer visibles els problemes derivats de l’escalfament global. Aquesta petició s’ha concretat ara gràcies a la col·laboració entre la UIB, el Govern de les Illes Balears a través de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental i l’empresa Ecoembalajes España, SA (Ecoembes), amb l’objectiu de posar en marxa iniciatives de conscienciació social i sensibilització de la comunitat universitària que promoguin la sostenibilitat i el reciclatge.

La intervenció s’ha dut a terme a la façana exterior de l’edifici Antoni M. Alcover i Sureda, seu del Centre d’Estudis de Postgrau, i la presentació ha comptat amb l’assistència dels vicerectors de Política Científica i Investigació, Víctor Homar; Projecció Cultural i Universitat Oberta, Magdalena Brotons, i Campus i Universitat Saludable, Adrià Muntaner; el doctor Daniel Argüeso, el senyor Sebastià Sansó, director general de Residus, i Leticia Pou Ferrutxe, en representació d’Ecoembes. 

Foto: A. Costa / UIB

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt