Ara llegint
Cabrera s’adhereix a la proposta de creació d’una xarxa global de gestors d’àrees marines protegides

Cabrera s’adhereix a la proposta de creació d’una xarxa global de gestors d’àrees marines protegides

Cabrera s’adhereix a la proposta de creació d’una xarxa global de gestors d’àrees marines protegides

El Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’arxipèlag de Cabrera ha participat, aquesta setmana, en el cinquè Congrés Internacional d’Àrees Marines Protegides (IMPAC-5) que s’ha celebrat a la ciutat de Vancouver, al Canadà. L’IMPAC es celebra cada quatre anys i és un dels principals fòrums de debat i intercanvi d’experiències a nivell mundial per unir esforços i donar suport a les millors pràctiques en l’ús i gestió de les àrees marines protegides, per aconseguir la conservació efectiva de la biodiversitat marina i el patrimoni natural i cultural de l’oceà.

En aquesta edició, el Parc Nacional ha estat un dels convidats per la xarxa de gestors d’àrees marines protegides de la Mediterrània (MedPAN). La directora del Parc Nacional, Maria Francesca López, ha volgut agrair la convidada a MedPan «per l’oportunitat que suposa aquest Congrés per intercanviar coneixements, experiències i bones pràctiques per reforçar la conservació de la biodiversitat marina i protegir el patrimoni natural i cultural de l’oceà».

Durant l’esdeveniment, MedPAN i la EU Ocean Governance han presentat en diferents sessions participatives les experiències i l’efectivitat de les xarxes de gestors d’àrees marines protegides. A la conclusió del Congrés s’ha presentat una “Crida per l’acció conjunta per la proposta de creació d’una xarxa de gestors d’àrees marines protegides a nivell global” que ja compta amb el suport de nombroses administracions i entitats, entre les que es troba la conselleria de Medi Ambient i Territori i el Parc Nacional de Cabrera. La proposta continua sumant adhesions a nivell mundial.

Aquesta cinquena edició de l’IMPAC, ha estat organitzada pel Govern de Canadà, en col·laboració amb la Societat Canadenca de Parcs i Natura i la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), ha possibilitat la trobada dels diferents països per traçar el rumb de la conservació dels oceans en línia amb el Marc Mundial Kunming-Montreal de la Diversitat Biològica, que incorpora la protecció de (com a mínim) el 30% de l’oceà pel 2030.

La sisena edició de l’IMPAC es celebrarà el 2027 al Senegal.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt