Ara llegint
Calvià impulsa programes de formació agrària per fomentar el relleu generacional en el camp

Calvià impulsa programes de formació agrària per fomentar el relleu generacional en el camp

Calvià impulsa programes de formació agrària per fomentar el relleu generacional en el camp

Des d’aquesta setmana l’agricultura forma part dels Programes Mixts de Formació i Ocupació nous a l’Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) que es duen a terme a Calvià. En aquesta ocasió són sis els projectes que es posen en marxa, en total 70 persones desocupades, 60 alumnes treballadors i 10 professionals per gestionar els programes, s’incorporaran al seu lloc de feina com a alumnat-treballador de l’Ajuntament de Calvià.

Aquestes persones treballaran durant 12 mesos i duran a terme tasques d’utilitat pública de naturalesa diversa. Els projectes mixtos són programes que combinen feina real i formació teoricopràctica, en el marc del contracte de formació i aprenentatge. La finalitat és millorar l’empleabilitat de les persones participants, mitjançant l’adquisició de competències professionals noves.

Per executar aquests sis programes, l’Ajuntament de Calvià ha rebut una subvenció  d’1.384.500 euros concedida per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, que compta amb fons de la Conferència Sectorial.

En el sector primari

Un dels sis projectes està dedicat al sector primari i hi participaran deu alumnes. Es pretén la incorporació de persones desocupades al món agrari. «Estam molt satisfets d’incloure el mòdul d’agricultura perquè és un programa que demostra el suport de l’Ajuntament de Calvià al camp».

Per la seva banda, Manuel Mas, tinent de batle responsable d’Ocupació i Món Rural, ho ha explicat i assegura que «el nostre compromís amb el camp és total, el turisme és important, però sense agricultura no podem viure. Hem de fer feina per garantir el relleu generacional».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt