Ara llegint
Comença una creuada contra el voraç cranc blau

Comença una creuada contra el voraç cranc blau

La Conselleria de Medi Ambient i Territori estudia desenvolupar mesures per frenar l’augment de la població del cranc blau (Callinectes sapidus) a les Illes Balears. Aquesta espècie es dona sobretot en aigües continentals i és molt voraç, fet que ha generat certa preocupació ambiental. Per tant, l’objectiu és que, a través de la col·laboració entre els consells insulars, la Conselleria i la Universitat de les Illes Balears (UIB), es pugui reduir la densitat poblacional d’aquesta espècie a diverses zones de l’arxipèlag.

Per començar a estudiar les alternatives factibles, aquesta setmana el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, s’ha reunit amb el director general de Pesca i Medi Marí de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Joan Mercant; el director insular de Cooperació Local i Caça del Consell de Mallorca, Jaume Tomàs; l’investigador de la UIB, Samuel Piña; i els caps de servei d’Espais Naturals i del Servei de Protecció d’Espècies, així com personal tècnic de Recursos Marins.

Una de les mesures que s’ha plantejat per començar a estudiar alternatives és la de permetre als pescadors recreatius poder pescar el cranc blau. Les condicions per fer-ho determinarien les zones on està permès caçar-lo – s’hi exclourien els espais naturals protegits –, a través d’una autorització que també establiria les temporades en què es podria fer i com es podria pescar. Aquesta autorització s’expediria des dels consells insulars.

Mas ha qualificat aquesta primera reunió com a «molt productiva» i com a «una primera passa per seguir treballant de manera conjunta i coordinada amb els consells insulars». En aquest sentit, el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, ha explicat que es farà una reunió a la tardor amb els executius insulars per avançar i concretar les mesures a prendre, ja que són els que hi tenen competència, així com per adaptar-les a la realitat de cada illa.

El Consell de Mallorca ha estat el primer en assistir a la reunió a causa de l’elevada incidència del cranc blau a l’illa. Cal recordar que aquesta espècie és comestible i que es comercialitza en altres indrets de l’estat espanyol.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt