Ara llegint
Convertir deixalles orgàniques del mercat majorista en energia renovable és possible

Convertir deixalles orgàniques del mercat majorista en energia renovable és possible

El projecte Frooit, d’Alfred Schlesier i Jordi Thomàs, és el guanyador de l’edició Explorer d’enguany, auspiciat per la Universitat de les Illes Balears. Proposen transformar deixalles orgàniques del mercat majorista de Mallorca en biogàs, que posteriorment es transformaria en energia renovable per fer el mercat autosuficient. En el procés, també s’obtindria biofertilitzant, que tornaria als productors, per així tancar l’economia circular dins el mercat.

Explorer és un programa de suport a l’emprenedoria impulsat pel Banc Santander i que té l’objectiu d’oferir a persones d’entre 18 i 31 anys l’oportunitat d’adquirir les competències, habilitats i els coneixements per tirar endavant les seves idees innovadores de negoci.

Els guardonats podran participar en una experiència intensiva d’immersió i de formació a l’esdeveniment internacional European Innovation Academy, a Lisboa, per la Cohort de Fellows Explorer, juntament amb els promotors dels projectes seleccionats en els altres centres Explorer d’Espanya i amb emprenedors d’altres països.

A l’edició d’enguany, s’hi varen inscriure 19 projectes, formats per 24 alumnes (15 homes i 9 dones), i, d’aquests projectes, 16 han acabat el programa.

Els participants han exposat les propostes després de 12 setmanes de feina, davant un jurat local.

Han presidit l’acte de lliurement Ricardo Moreno, president de SECOT Balears; Antonio Sierra, director executiu de Treball Solidari; Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals; i Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears.

Explorer

Explorer és un programa d’àmbit estatal, dissenyat per ser part activa del canvi donant suport a joves per a què tirin endavant projectes econòmicament sostenibles.

Durant 12 setmanes, es treballen i desenvolupen les competències i els coneixements necessaris per emprendre. Consisteix en un itinerari formatiu digital en matèria de creació i gestió d’empreses i gestió de la innovació. L’imparteixen ponents del teixit emprenedor de les Illes Balears, a més de fer acompanyament i assessorament individualitzat, i també inclou seminaris en línia impartits per emprenedors estrangers de referència.

Així mateix, ofereix les eines necessàries perquè els participants puguin desenvolupar una solució, sòlida, viable i sostenible enfocada a resoldre problemes relacionats amb els Objectius de desenvolupament sostenible (ODS), fixats per Nacions Unides. La novetat de l’edició d’enguany ha estat la combinació de formació, recursos i xerrades en línia i esdeveniments presencials.

Actualment, es duu a terme de manera paral·lela a més de 45 centres de tot Espanya. UIB Palma Space és el centre de les Illes Balears i està coordinat per la Universitat de les Illes Balears, en col·laboració amb la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears. Per mentorar els projectes, també té el suport de les entitats SECOT i Treball Solidari. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt