Ara llegint
Desset càmeres captaran la velocitat, el soroll i les matrícules dels vehicles a la Serra i remetran la informació dels infractors a la DGT

Desset càmeres captaran la velocitat, el soroll i les matrícules dels vehicles a la Serra i remetran la informació dels infractors a la DGT

Desset càmeres captaran la velocitat, el soroll i les matrícules dels vehicles a la Serra i remetran la informació dels infractors a la DGT

El Consell de Mallorca ha anunciat té previst incrementar els sistemes de transport intel·ligent (ITS) que utilitza per mesurar l’ocupació de les carreteres. El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, va explicar durant el Ple d’ahir dijous que s’instal·laran 70 càmeres a les carreteres de Mallorca, 17de les quals a les carreteres de la Serra de Tramuntana. Aquests aparells incorporaran lectors de matrícules i sonòmetres, i la informació que recollirà el sistema es facilitarà als organismes competents en matèria de trànsit, en aquest cas la DGT, per millorar el control i la seguretat dels usuaris. 

D’aquesta manera es dona compliment a un dels compromisos adquirits pel Consell de Mallorca davant la Plataforma Ma-10 de la Serra de Tramuntana, que ha pres la iniciativa d’acabar amb l’ús indegut d’aquesta via en realitzar-se conduccions temeràries i carreres il·legals, especialment amb motocicletes, però també amb cotxes.

Càmeres amb elements addicionals

Les càmeres que el Consell vol instal·lar poden veure i enregistar imatges, comptar vehicles i mesurar-ne la velocitat. A més, es pot diferenciar entre vehicles pesants, lleugers, bicicletes i motocicletes. Està previst ampliar els contractes perquè es puguin instal·lar elements addicionals com ara càmeres que puguin llegir les matrícules o sonòmetres que mesurin els decibels de pas del vehicle. 

Fernando Rubio ha explicat que «ens vàrem reunir amb els afectats de la MA-10 de la serra de Tramuntana, hem escoltat els veïns i la seva problemàtica. El que es necessita és una acció coordinada entre totes les administracions, ja que el Consell de Mallorca no té competència sancionadora, la té la DGT. Estam treballant dins el nostre marc competencial per cercar solucions a la problemàtica i una mesura és posar a disposició de les administracions la informació que aportin els nostres sistemes i així es pugui actuar contra els comportaments incívics dels conductors». 

Aquestes darreres millores s’han ofert a la DGT perquè en faci ús, encara que també podrien ser de gran utilitat per a altres organismes com ara el 112 o Emergències, sempre que es tingui en compte la normativa de la Llei de protecció de dades, segons han detallat des del Cobnsell. Aquestes accions es varen plantejar en la reunió tècnica celebrada el 6 de novembre de 2023 a Delegació de Govern per analitzar la problemàtica de la Ma-10. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt