Ara llegint
Dolores Calvo substitueix Jerònima Bonafé a la Asociación de Mujeres de Cooperativas

Dolores Calvo substitueix Jerònima Bonafé a la Asociación de Mujeres de Cooperativas

Dolores Calvo substitueix Jerònima Bonafé a la Asociación de Mujeres de Cooperativas

La Asociación de Mujeres de Cooperativas Agro-Alimentarias de España, AMCAE, en la seva Assemblea General, ha elegit a la seva nova presidenta Dolores Calvo Méndez, en substitució de la mallorquina Jerònima Bonafé Ramis.

Al costat de Dolores Calvo, de l’Associació Galega de Cooperativas Agro-alimentarias (AGACA), formen part de la Junta directiva Pilar Gómez Fernández de Cooperativas Agro-alimentarias de Andalucía com a vicepresidenta; Jerònima Bonafé Ramis, de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears com a secretària, i Mª Belén Gómez-Porro de l’Àlber de Cooperativas Agro-alimentarias de Castilla-La Mancha com a tresorera.

Completaran la Junta directiva de AMCAE com a vocals: Mª José Velilla Sanjuan de Cooperativas Agro-alimentarias d’ Aragón; Cristina González Guardado de Cooperativas Agro-alimentarias d’Astúries; Ramona Mota Noro, de la Federació de Cooperatives de Catalunya, FCAC; Consuelo Sánchez Bardón de Cooperativas Agro-alimentarias d’Extremadura; Mª Lourdes Falcó Segarra de Cooperatives Agro-alimentàries Comunitat Valenciana; i Noelia Aparicio Martínez de la Unió de Cooperatives Agràries de Castella i Lleó.

Dolores Calvo ha assenyalat que continuarà treballant per a visibilitzar el paper de la dona empresària, directiva, treballadora i professional de les cooperatives i per a incentivar la seva participació en els òrgans de decisió de les seves empreses. “Soc molt conscient que no podré fer-ho sola, per a això compto amb el treball i implicació de totes les companyes de la Junta Directiva i la gran professionalitat dels nostres equips tècnics”, ha dit.

Dolores Calvo ha valorat el treball i la implicació de la seva antecessora Jerònima Bonafé, que ha aconseguit, després de deu anys des de la constitució de AMCAE, convertir l’associació en un referent en el sector agroalimentari.

Des de 2013 AMCAE representa a les dones cooperativistes en tots els fòrums nacionals i internacionals on es debaten i analitzen les polítiques que incentiven la participació efectiva de dones en el sector agroalimentari.

Dolores Calvo Méndez

Es viticultora i des de 2014 és presidenta de ADEGA Comités de Albarei, celler cooperatiu que es dedica a l’elaboració de vins d’alta qualitat a l’empara de la DOP Ries Baixas. Ha format part del consell rector de l’Associació Galega de Cooperatives Agràries AGACA de 2017 a 2021, i és presidenta de l’Associació Galega de Dones de Cooperatives Agroalimentàries Nós, As Mulleres des de la seva creació en 2020. A nivell nacional ha ocupat el càrrec de vicepresidenta de l’Associació de Dones de Cooperativas Agro-alimentarias d’Espanya, AMCAE, des de 2017.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt