Ara llegint
Eivissa convida la ciutadania a comprar els productes més típics dels forns tradicionals

Eivissa convida la ciutadania a comprar els productes més típics dels forns tradicionals

Una campanya del Consell d’Eivissa promocionarà els productes tradicionals de forn i pastisseria durant tot l’any. La iniciativa està promoguda per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, a través de l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears), i l’Associació de Forners i Pastissers, amb la col·laboració del Consell Insular d’Eivissa.

La campanya, presentada avui dematí, pretén donar a conèixer entre la ciutadania el gran ventall que representa la rebosteria típica de l’illa que s’elabora tradicionalment durant diferents festivitats que es celebren al llarg de l’any. El seu objectiu, per tant, és el de fomentar la compra d’aquests productes als forns i pastisseries que els elaboren de forma artesanal tot entenent que la temporada de Nadal, Pasqua o altres festivitats locals representen una font d’ingressos que és indispensable per al manteniment del sector.

La campanya vol ser igualment un reconeixement del paper del sector, que ha mantingut vives les tradicions festives i culinàries d’Eivissa i ha permès que molts productes encara pervisquin.

De fet, aquesta acció forma part de la política de suport als forns que es duu a terme des de fa quatre anys a l’IDI en col·laboració de l’Associació de Forners i Pastissers, amb la creació de la marca de qualitat “Pa d’Aquí, forn i tradició” per distingir els establiments que elaboren els productes de forma artesanal i saludable.

La campanya ha estat presentada pel director general de Comerç del Govern, Miquel Piñol, i la consellera de Promoció Econòmica i Empresarial i Cooperació Municipal del Consell Insular d’Eivissa, Maria Fajarnés.

La campanya consta d’un seguit de bodegons, fotografiats per Josep Taltavaull, que mostren els productes que es consumeixen tradicionalment a Eivissa durant cada festivitat. Els ciutadans podran conèixer així l’origen de la rebosteria i en quin moment de l’any la trobarà amb més freqüència als forns.

Avui dematí també s’han presentat uns displays que es repartiran pels punts de venda dels forns adherits a Pa d’Aquí amb la imatge dels productes de tardor i hivern d’Eivissa, que inclouen la greixonera, els panellets, el bescuit i la salsa de Nadal. Més endavant, se’ls faran arribar les fotografies de primavera i estiu, amb macarrons de Sant Joan, orelletes, bunyols, flaó i magdalenes.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt