Ara llegint
El 85% dels consumidors es sent atret pels productes innovadors del món agroalimentari

El 85% dels consumidors es sent atret pels productes innovadors del món agroalimentari

El 85% dels consumidors es sent atret pels productes innovadors del món agroalimentari

El 84,6% dels consumidors espanyols mostren interès pels nous productes d’alimentació que surten al mercat. Així ho confirma el Baròmetre del Clima de Confiança del Sector Agroalimentari publicat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que constata l’interès creixent pels productes innovadors, ja que quan es va fer l’anterior estudi, el 2018, aquest percentatge se situava 21,7 punts per sota (62,9%).

Per elaborar aquest estudi es van fer 1.500 entrevistes entre els mesos de gener i març passats. El Baròmetre del Clima de Confiança al Sector Agroalimentari permet disposar d’una sèrie de variables quantitatives i qualitatives sobre els hàbits de consum dels espanyols.

Els resultats mostren que les dones es fixen una mica més (85%) que els homes (83%) en els productes nous d’alimentació que surten al mercat.

Pel que fa a l’edat, els segments més joves, entre 25 i 39 anys, es mostren també més propensos a conèixer els productes innovadors (93% s’hi fixen), mentre que els majors de 55 anys perden interès (70% ). Els joves prioritzen els productes baixos en calories per sobre dels baixos en greixos i en sucres, les tipologies més demanades el 2023.

Les begudes, com els sucs o els refrescs, els plats preparats i els dolços són els aliments on més innova la indústria agroalimentària. La majoria dels consumidors considera que el preu de sortida dels nous productes és una mica elevat respecte a la resta d’aliments similars que ja existeixen al mercat. Aquest és un dels motius pels quals el 62% dels consumidors reconeix que no adquireix els productes en un principi, encara que més endavant els acaba adquirint. Un 20% admet que els tasta al poc temps de sortir a la venda, mentre que un 18% indica que no creu en aquest tipus de productes.

El baròmetre del clima de confiança agroalimentari pertany al pla estadístic nacional i es realitza des de l’any 2003. A partir d’entrevistes a tots els agents del sector agroalimentari (productors, indústries, majoristes, distribuïdors i consumidors) s’obté un índex de confiança informe sobre aspectes generals del sector agroalimentari i monogràfics dinterès, tots ells amb una periodicitat trimestral.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt