Ara llegint
Menorca edita fulletons per donar a conèixer la fauna i la flora de l’illa entre els visitants

Menorca edita fulletons per donar a conèixer la fauna i la flora de l’illa entre els visitants

Menorca edita fulletons per donar a conèixer la fauna i la flora de l'illa entre els visitants

Donar a conèixer la fauna i la flora, terrestre i marina, entre aquells que visiten la Reserva de Biosfera de Menorca, és l’objectiu dels dos fulletons divulgatius que ha editat el Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell Insular de Menorca, i que ja ha començat a repartir entre les oficines d’informació turística i altres establiments d’interès en col·laboració amb la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

Els dos tríptics, editats en català, castellà, francès i anglès, fan un recorregut per gran part de les espècies d’animals i plantes, hàbitats i llocs interès natural que es poden trobar a la reserva de biosfera de Menorca. S’han dissenyat amb un ampli contingut d’il·lustracions i cada element compta amb una descripció sobre els aspectes més destacables de l’espècie o hàbitat natural. En total, més de 120 espècies i hàbitats hi troben cabuda entre les pàgines dels dos fulletons.

Les espècies de Menorca

“Biodiversitat terrestre” mostra, per exemple, espècies emblemàtiques de la reserva de biosfera com el milà reial, amb una de les poblacions millor conservades d’Espanya, la tortuga mediterrània, el corb marí o la sargantana balear; així com altres espècies presents a l’illa com l’agrò gris, la ratapinyada de peus grossos o la marta, entre moltes altres. Pel que fa a les espècies vegetals, destaquen les orquídies, algunes endèmiques de l’illa, el lliri de platja o el botó d’or. El fulletó descriu també com són els boscos i marines de l’illa, la presència de barrancs i coves, o les zones humides i illots de Menorca. I es fa una menció especial al medi rural i urbà, i a l’equilibri entre la conservació del medi i l’activitat humana que caracteritza la Reserva de Biosfera de Menorca.

Pel que fa a “Biodiversitat marina”, es poden trobar descrites espècies com la tortuga marina, la nacra, el catxalot, l’anfós o la salema; plantes marines com la posidònia o l’algueró; els coralls marins o les espècies d’algues presents al medi marí. El litoral i les platges, la mar superficial o la mar oberta o les praderies marines són alguns dels hàbitats descrits, i destaquen, com a llocs d’interès, les reserves marines de l’illa, el Parc Natural de s’Albufera des Grau o els arenals del sud de l’illa.

Gestió per a la conservació

Ambdós documents inclouen informació sobre les espècies amenaçades o en perill d’extinció que hi ha a Menorca, així com les amenaces sobre elles i l’esforç de gestió i control que realitza l’administració de l’illa per conservar-les.

En total, s’han imprès més de 23.000 exemplars de cada fulletó per a la seva distribució a l’illa, que poden trobar-se tant a oficines d’informació turística com a les seus del Consell Insular de Menorca o al Centre de Geologia.

L’edició d’ambdós tríptics s’ha dut a terme amb fons procedents del Consell Insular de Menorca, de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern balear i del projecte BGreen Menorca, finançat amb l’Impost de Turisme Sostenible del Govern a través de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt