Ara llegint
El Consell dissenya cartells nous per facilitar la separació correcta dels residus

El Consell dissenya cartells nous per facilitar la separació correcta dels residus

La Direcció Insular de Residus ha dissenyat cartells nous per a cada una de les fraccions que mostren els residus que es poden dipositar a cada contenidor. L’objectiu d’aquestes imatges és facilitar a la ciutadania una separació correcta dels residus i augmentar la recollida selectiva a tots els municipis de Mallorca.

També s’ha dissenyat un pòster informatiu nou, on es recullen totes les fraccions i s’hi especifiquen els residus que sí es poden destinar a cada una i els que no. Per ampliar la informació, s’ha incorporat un codi QR que, si s’escaneja, dirigeix al web de la Direcció Insular de Residus i, concretament, a la pàgina dels tipus de residus. Com a novetat i seguint la directiva de la Llei de residus i sòls contaminats de les Illes Balears, el contenidor groc s’ha d’utilitzar per recollir plàstics i metalls, és per això que la fracció coneguda com envasos lleugers, passa a dir-se plàstics i metalls.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha destacat que «volem donar la màxima difusió a la cartelleria nova, perquè reciclar i fer-ho bé serveix per a molt. En matèria de residus, és responsabilitat de l’Administració donar la informació correcta a la ciutadania. Des del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, continuarem assessorant els ajuntaments de Mallorca i proporcionant-los eines per facilitar una tasca que és de tothom: la separació correcta dels residus».

Per la seva banda, el director insular de Residus, Juan Carrasco, ha explicat que «la separació en origen requereix una participació activa de les persones i la conscienciació ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva per al reciclatge posterior. Per això, des de la Direcció Insular de Residus us animam a fer ús d’aquests cartells i aprofitam per informar-vos que podeu descarregar aquest material».

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha donat a conèixer els dissenys nous i els ha compartit en un comunicat a tots els departaments del Consell de Mallorca i també als 53 ajuntaments i a les dues mancomunitats de l’illa. En els cartells s’ha reservat un espai perquè cada ajuntament hi pugui posar el seu logo i aprofitar aquest material. Els consistoris poden utilitzar els cartells i convertir-los en adhesius, imants o en el material que sigui necessari per facilitar la comprensió de quins residus corresponen a cada fracció. Podeu descarregar aquest material en l’enllaç següent: https://web.conselldemallorca.cat/tipus-de-residus

Campanya «Ara ho entenc!»

La presentació de la cartelleria nova coincideix amb el llançament recent de la campanya de residus «Ara ho entenc!», que cerca conscienciar sobre la importància de separar les diferents fraccions de residus, perquè aquestes es puguin reciclar. La campanya vol desmentir la idea errònia que reciclar no serveix per a res, sinó tot el contrari, reciclar ens ajuda a frenar l’emergència climàtica:

•    Matèria orgànica 
•    Paper i cartó 
•    Envasos lleugers 
•    Envasos de vidre 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt