Ara llegint
El Consell treballa perquè la ruta de Pedra en Sec aconsegueixi el títol d’Itinerari Cultural del Consell Europeu

El Consell treballa perquè la ruta de Pedra en Sec aconsegueixi el títol d’Itinerari Cultural del Consell Europeu

El Consell treballa perquè la ruta de Pedra en Sec aconsegueixi el títol d'Itinerari Cultural del Consell Europeu

Mallorca acull aquest dijous i divendres el II fòrum anual sobre Patrimoni Europeu de Pedra en Sec que enguany se centra en la transmissió de coneixements i tècniques associades a la construcció en pedra en sec. Ponents internacionals i nacionals presentaran experiències de formació que han dut aterme els membres de l’associació internacional de la Xarxa Europea de Pedra en Sec-REPS i de diferents entitats mallorquines.

La inauguració d’aquesta trobada ha tingut lloc aquest matí a la sala d’actes de la Misericòrdia.

Durant l’acte de benvinguda als representants de cinc països que integren l’associació (Xipre, Espanya, França, Grècia i el Regne Unit), el conseller de Medi Ambient, Medi rural i Esports, Pedro Bestard, ha destacat la feina que s’està fent perquè la ruta de Pedra en Sec de Mallorca sigui un dels itineraris culturals del Consell Europeu.

«El nostre departament està preparant la candidatura perquè la Ruta de Pedra en sec formi part d’aquest itinerari de patrimoni europeu, una catalogació que serà clau per donar una major rellevància per mantenir viu el nostre patrimoni, donar major rellevància als paisatges de pedra en sec i conservar-los», ha explicat Bestard, durant la seva intervenció.

Intercanvi d’experiències

Així, la jornada d’aquest dijous es dedica a la presentació d’experiències de formació que han dut a terme els membres de l’associació internacional Xarxa Europea de la Pedra en Sec i de diferents entitats mallorquines.

Per a demà, divendres, els assistents a aquesta trobada europea visitaran la serra de Tramuntana, un entorn de gran interès i vàlua en matèria de patrimoni de Pedra en Sec.

El Consell de Mallorca a través del Departament de Medi Ambient, Medi rural i Esports ocupa actualment la presidència de l’associació, que exerceix el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Pedro Bestard, mentre que la secretària tècnica Magdalena Ribot, és la tresorera de l’associació.

El 18 d’octubre de 2018 es va fundar l’associació internacional Xarxa Europea de la Pedra en Sec-REPS, una entitat que reuneix representants de sis països europeus compromesos amb la salvaguarda i la revaloració del patrimoni europeu de pedra en sec i que prepara conjuntament la candidatura a itinerari cultural del Consell d’Europea.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt