Ara llegint
El Dia dels Boscos es commemora a Mallorca, Menorca i Eivissa amb jornades de neteja

El Dia dels Boscos es commemora a Mallorca, Menorca i Eivissa amb jornades de neteja

El Dia dels Boscos es commemora a Mallorca, Menorca i Eivissa amb jornades de neteja

El bosc de la Porciúncula ha acollit avui una jornada de neteja organitzada pel servei de Qualitat Ambiental en motiu del Dia mundial dels boscos. L’acte ha comptat amb la participació dels Agents de Medi Ambient i està emmarcat en el programa europeu Let’s Clean Up Europe. Hi han participat 180 alumnes de l’Escola La Porciúncula que, des de 2007, forma part del programa de Centres ecoambientals del Govern.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, que ha participat en l’acte, ha dit que «aquestes activitats són fonamentals per a fomentar els valors ambientals però també la necessitat de reduir l’ús del plàstics d’un sol us entre els més joves», ha assenyalat Sansó qui ha destacat que durant la Jornada s’han recollit uns 400 quilos de residus.

Enguany, per primera vegada, s’ha organitzat l’activitat de manera conjunta a Mallorca, Menorca i Eivissa. A Menorca, s’ha desenvolupat amb alumnes de 6è del CEIP Mare de Deu del Carme de Maó que han recollit 128 kilos de residus, dels quals gairebé la meitat (54 quilograms) eren plàstic. A Eivissa, hi han participat alumnes de l’IES Quartó de Portmany que han recollit 289,9 quilograms de residus. En total, a les tres illes que han recollit 817,9 quilograms de residus.

Let ‘s Clean Up Europe és un programa europeu que fomenta la reducció, reutilització i reciclatge de residus a través d’accions de participació ciutadana i voluntariat. Promogut des de la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions, aquest programa té el suport de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears a través de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt