Ara llegint
El GOB aconsegueix un nou refugi de caça i anima els propietaris de vedats que s’hi apuntin

El GOB aconsegueix un nou refugi de caça i anima els propietaris de vedats que s’hi apuntin

La caça amb conill i la mitja veda es posen en marxa la propera setmana

El Consell de Mallorca ha aprovat la declaració d’un nou refugi de caça tramitat des del GOB. Es tracta d’una finca de Petra, de 29,5 hectàrees de superfície. Amb aquesta darrera incorporació són ja 58 els refugis de fauna impulsats pel GOB a Mallorca, totalitzant 1.926 hectàrees protegides.

Aquest fet coincideix amb l’inici, diumenge, de la temporada de mitja veda de caça.

Davant la intensificació de l’activitat cinegètica al medi rural aquests dies, des del GOB han volgut recordar als propietaris de finques rústiques que segueixen estant a la seva disposició per a col·laborar en la declaració de refugis de fauna. A Mallorca els refuigis es declaren per part del Consell, mitjançant la petició de la propietat i l’aval d’una entitat científica com el GOB, recorden.

Els refugis de fauna són zones on està prohibida la caça per motius de caràcter biològic, científic o educatiu, amb la finalitat d’assegurar la conservació de determinades espècies de la fauna silvestre. Aquesta figura legal està regulada per la llei de caça i la normativa que la desplega. A l’illa de Mallorca es pot caçar pràcticament arreu, i el nombre de persones que practiquen la caça és molt elevat. Per això des del GOB sostenen que és necessària una xarxa d’àrees on les poblacions d’animals estiguin lliures de la pressió cinegètica i puguin recuperar-se fins als nivells que els ecosistemes puguin mantenir. Amb aquesta figura es preserven de la caça les poblacions d’espècies cinegètiques que viuen a la zona, i a la vegada es potencia la recuperació del conjunt de la fauna com a conseqüència de la millora en les condicions de tranquil·litat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt