Ara llegint
El GOB lliura els premis Alzina i Ciment, amb homenatges a Estimam Son Sardina, la Plataforma contra els Megacreuers i Juventud x Clima

El GOB lliura els premis Alzina i Ciment, amb homenatges a Estimam Son Sardina, la Plataforma contra els Megacreuers i Juventud x Clima

El GOB lliura els premis Alzina i Ciment, amb homenatges a Estimam Son Sardina, la Plataforma contra els Megacreuers i Juventud x Clima

El Teatre Mar i Terra de Palma va acollir anit la 42ena edició dels premis Alzina i Ciment, que un any més reconeixen aquelles persones, organitzacions o institucions que han destacat per la seva aportació positiva o negativa al medi ambient.

L’acte va ser conduït per Joan Servera i Gypsy Nel·lo Peeters, que varen amenitzar la nit amb un espectacle ple de rialles. Després es va procedir al lliurament dels premis Alzina i Ciment 2022, que han comptat amb més de 600 vots.

PREMIS CIMENT 2022

  • Aena torna a repetir per quart any consecutiu i lidera la classificació dels Premis Ciment 2022. Els motius són: la seva repetida i insistent contribució a la massificació de Mallorca i a l’escalfament global, i la voluntat d’ampliació de l’operativitat de l’aeroport malgrat l’oposició de societat civil i institucions de la nostra terra.
  • L’Autoritat Portuària de les Illes Balears també és Premi Ciment 2022, per la política relativa als megacreuers al Port de Palma que, tot i haver-se acordat un límit de nombre màxim de creuers al dia, continua preveient incrementar aquest turisme a costa de la ciutat, la salut pública i la contaminació que generen.
  • La Fundació Mallorca Turisme completa la llista dels Ciments 2022, degut a la seva política d’intensificació i promoció turística malgrat l’escenari d’emergència climàtica i les evidències de saturació i vulnerabilitat que implica donar continuïtat a les polítiques d’increment de turistes, lluny de qualsevol concepte de sostenibilitat.

PREMIS ALZINES 2022

  • La Plataforma Cívica Estimam Son Sardina va ser premiada en reconeixement de la seva lluita per a preservar el poble de Son Sardina i la mobilització contra la futura urbanització prevista al nou PGOU de Palma.
  • La Plataforma contra els megacreuers és una altra de les guanyadores, gràcies a la seva lluita activa basada en l’anàlisi i obtenció de dades pròpies, la mobilització i la incidència política en relació a la política de megracreuers al Port de Palma. Fj9uumRWIAEFYLb
  • Juventud x Clima – Fridays for Future Mallorca lidera la categoria dels premis Alzina 2022, per la seva empenta renovada en la lluita contra el canvi climàtic i l’expansió de la consciència ecologista entre els més joves.

Amb el lliurament d’aquests reconeixements, el GOB ha volgut agrair la lluita i la feina d’aquestes entitats per cuidar del medi ambient i apostar per un futur sostenible.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt