Ara llegint
El Govern Balear presenta la nova Comissió de Cogestió de la Pesca Recreativa

El Govern Balear presenta la nova Comissió de Cogestió de la Pesca Recreativa

El Govern Balear presenta la nova Comissió de Cogestió de la Pesca Recreativa

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha presentat avui dematí la creació de la Comissió de Cogestió de la Pesca Recreativa a les Illes Balears. Durant l’acte, el conseller Joan Simonet, acompanyat del director general de Pesca, Antoni M. Grau, ha explicat que aquest òrgan de participació pública, amb funcions informatives i consultives, i del qual en formaran part diferents representants del sector, neix de la necessitat de millorar la governança d’aquesta activitat. L’objectiu principal és promoure la participació d’aquest sector en la gestió de la pesca recreativa a les Balears, per assegurar-ne la sostenibilitat i la conservació dels recursos marins.

En l’acte de presentació, Simonet ha assenyalat que «es tracta d’una mesura que es du a terme amb l’objectiu de pal·liar la situació d’oblit i abandonament en què es trobava el sector de la pesca recreativa durant els darrers vuit anys». En aquest sentit, el conseller ha subratllat que «una de les principals reivindicacions d’aquest col·lectiu és que no es consideren prou informats ni partícips en els mecanismes de presa de decisions en matèries que els afecten. Per això, consideram que és fonamental crear aquesta Comissió».

Cal recordar que la pesca marítima recreativa és una de les activitats d’oci amb més aficionats a les Illes. A més del moviment econòmic que genera, constitueix un lligam fonamental entre la població i la mar, i entre els productes pesquers i la tradició i la gastronomia balear. D’aquesta manera, ha apuntat Simonet, «pensam que aquest col·lectiu mereix una atenció preferent. Aquesta norma és l’instrument adequat per garantir la coordinació entre l’Administració i el sector de la pesca recreativa».

Per part seva, Antoni M. Grau ha manifestat la necessitat de vincular aquest col·lectiu en la conservació i estudi del medi marí. «Majoritàriament, als practicants de la pesca recreativa els preocupa la conservació i la salut dels recursos marins, per la qual cosa poden contribuir tant en la preservació dels ecosistemes com en la recopilació de dades i el monitoratge d’espècies», ha afirmat el director general de Pesca. En aquesta línia, Grau ha assegurat que millorar la gestió pesquera depèn, en gran part, d’una bona recopilació de dades: «Les dades són imprescindibles per poder prendre decisions a l’hora de millorar la gestió de la pesca, i només és possible obtenir-les involucrant-hi el sector de manera efectiva», ha dit.

A l’acte de presentació de la Comissió de Cogestió de la Pesca Recreativa també hi han estat presents els responsables de les dues principals organitzacions de pesca recreativa de les Balears: el president de l’Associació Mallorquina de Pesca Recreativa Responsable, Bernadí Alba, i Vicenç Monerris, president de l’Associació de Pescadors de les Illes Balears. A més, cal destacar que durant el tràmit d’elaboració s’han consultat les entitats representatives dels sectors afectats, el Consell Pesquer de les Illes Balears i la Secretaria General de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt