Ara llegint
El Govern redactarà un pla per reduir les conseqüències adverses de les inundacions

El Govern redactarà un pla per reduir les conseqüències adverses de les inundacions

El Consell de Govern ha aprovat avui l’elaboració d’un projecte per reduir les conseqüències adverses de les inundacions en la demarcació hidrogràfica de les Illes Balears. Aquest projecte inclou una sèrie de mesures integrals que apunten a enfortir la resiliència de la regió davant esdeveniments climàtics extrems.

El contracte, que compta amb un pressupost total de 2.265.000 euros, preveu diverses accions essencials entre les quals hi ha la revisió de l’Avaluació Preliminar del Risc d’Inundació (APRI), la definició d’una xarxa de drenatge principal, l’elaboració d’estudis hidrològics detallats i de mapes de perillositat, i la implementació i seguiment del Pla de Gestió del Risc d’Inundació (PGRI).

Totes aquestes iniciatives estan programades per dur-se a terme al llarg d’un període de 48 mesos, amb una assignació pressupostària detallada que s’estén des de 2024 fins a 2028.

El finançament per a aquest projecte es distribuirà anualment d’acord amb les necessitats operatives i d’implementació, i cada fase del projecte tindrà assegurats els recursos necessaris per executar-se. La partida pressupostària assignada reflecteix el compromís del Govern de les Illes Balears amb la gestió efectiva i la sostenibilitat dels recursos hídrics de la comunitat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt