Ara llegint
El Govern subvenciona cubells i contenidors per facilitar la recollida de la fracció orgànica

El Govern subvenciona cubells i contenidors per facilitar la recollida de la fracció orgànica

El Govern subvenciona cubells i contenidors per facilitar la recollida de la fracció orgànica

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat avui la convocatòria de subvencions per a la millora de la gestió de la fracció orgànica dels residus municipals i el foment de la separació i reciclatge en origen dels bioresidus mitjançant el seu compostatge domèstic i comunitari.

La partida destinada a aquests ajuts és de 245.602 euros provinents del Pla d’Impuls al Medi Ambient (PIMA) economia circular.

Així, els municipis i mancomunitats de les Illes Balears que hi estiguin interessats, a més dels consorcis o empreses públiques que gestionin la recollida i tractament de residus, podran presentar els projectes subvencionables en el termini d’un mes.

Els projectes poden haver-se iniciat des de l’1 de gener de 2022 i se’n subvencionarà un màxim del 90%.

Les actuacions objecte de finançament són actuacions de millora de la recollida separada de la fracció orgànica dels residus municipals, mitjançant cubells domèstics i bosses compostables d’ús domèstic, cubells domèstics de bioresidus i bosses compostables d’ús domèstic.

Altres actuacions de millora de la recollida separada de la fracció orgànica dels residus municipals per fomentar la separació i el reciclatge en origen dels bioresidus i el seu compostatge domèstic i comunitari també seran objecte de subvencions. Això inclou els compostadors domèstics, els comunitaris i els contenidors per a la via pública de bioresidus.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és impulsar el compliment dels objectius en matèria de gestió municipal de residus establerts a la normativa autonòmica, estatal i europea.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt