Ara llegint
Divuit municipis reben ajuts per millorar la gestió de la fracció orgànica i fomentar el compostatge

Divuit municipis reben ajuts per millorar la gestió de la fracció orgànica i fomentar el compostatge

Divuit municipis reben ajuts per millorar la gestió de la fracció orgànica i fomentar el compostatge

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha atorgat subvencions a divuit municipis, consorcis i empreses públiques que gestionen els residus per valor de 107.326 euros provinents del Pla d’Impuls al Medi Ambient (PIMA) d’economia circular.

L’objectiu de les ajudes és millorar la gestió de la fracció orgànica dels residus municipals i el foment de la separació i reciclatge en origen dels bioresidus mitjançant el seu compostatge domèstic i comunitari.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha assegurat que aquesta línia de subvencions «és una gran passa perquè els municipis puguin anar adaptant-se per complir els objectius de la Llei de residus», així com «per aconseguir que aquests residus acabin convertint-se en un recurs».

Els beneficiaris han estat: Ajuntament d’Alaró, Ajuntament de Banyalbufar, Ajuntament de Bunyola, Ajuntament d’Escorca, Ajuntament d’Esporles, Ajuntament de Maria de la Salut, Ajuntament de Montuïri, Ajuntament de Puigpunyent, Ajuntament de Santanyí, Ajuntament de Santa Eugènia, Ajuntament de Santa Margalida, Ajuntament de Sencelles, Ajuntament de Sineu, Ajuntament de Vilafranca de Bonany, la Mancomunitat del Raiguer, Calvià 2000 SA, EMSER (empresa pública de Pollença) i Sóller 2010.

Les actuacions subvencionables són les següents:

– Millora de la recollida separada de la fracció orgànica dels residus municipals, mitjançant cubells domèstics i bosses compostables d’ús domèstic.

a) Cubells domèstics de bioresidus.

b) Bosses compostables d’ús domèstic.

– Millora de la recollida separada de la fracció orgànica dels residus municipals per fomentar la separació i el reciclatge en origen dels bioresidus i el seu compostatge domèstic i comunitari.

a) Compostadors domèstics.

b) Compostadors comunitaris.

c) Cubells comunitaris de bioresidus.

d) Contenidors per a la via pública de bioresidus.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt