Ara llegint
El moll de Cabrera rebrà una injecció d’1’2 milions d’euros dels Next Generation

El moll de Cabrera rebrà una injecció d’1’2 milions d’euros dels Next Generation

El moll de Cabrera rebrà una injecció d'1'2 milions d'euros dels Next Generation

El projecte de rehabilitació integral del moll del Parc Nacional de Cabrera pot ser aviat una realitat. Avui dematí, les Conselleries d’Agricultura, Pesca i Medi Natural i la de la Mar i del Cicle de l’Aigua han coordinat una visita tècnica al parc per a realitzar un reconeixement previ per a la redacció del projecte.

La intervenció, finançada amb 1,2 milions d’euros procedents dels fons Next Generation de la Unió Europea, destaca el compromís del Govern de les Illes Balears amb la gestió i conservació del Parc Nacional.

La comitiva, liderada per Joan Simonet, conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, i Antoni Mercant, director general de Ports i Transport Marítim, ha estat formada per Cuca López, directora del Parc Nacional; Anna Torres, directora general de Medi Natural i Gestió Forestal, i Jaume Carbonell, gerent de PortsIB. A més, ha destacat la presència de Josep Morell, tècnic de PortsIB i encarregat de redactar el projecte, qui ha dut a terme un detallat reconeixement del terreny per a assegurar que la futura remodelació respongui de manera eficaç a les necessitats específiques del moll.

“Aquest pas és fonamental per a entendre a fons les demandes de l’entorn i les instal·lacions, assegurant que el projecte de rehabilitació s’alineï amb les necessitats del Parc Nacional”, ha destacat Simonet. Antoni Mercant, per part seva, ha subratllat la rellevància del projecte pel medi ambient: “La visita tècnica d’avui, encapçalada pel nostre expert Josep Morell, marca el començament d’un camí que ens portarà a millorar significativament la sostenibilitat del moll de Cabrera”.

Amb la fase de reconeixement i estudi preliminar en marxa, el projecte entrarà en una etapa de planificació i disseny, amb PortsIB al comandament de la redacció i Medi Natural assegurant el finançament. Aquest esforç conjunt no sols promet revitalitzar el moll de Cabrera, sinó que també reafirma el compromís del Govern de les Illes Balears amb la conservació dels seus espais naturals i la millora de les infraestructures públiques.

A més, Simonet i Torres també han aprofitat l’estada a Cabrera per visitar la Guàrdia Civil i parlar de les futures i necessàries obres que es faran a les seves dependències del Parc Nacional. De la mateixa manera, han presenciat com evolucionen les obres dels marges de pedra en sec que es duen a terme a diferents punts de l’arxipèlag.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt