Ara llegint
El Port de Cabrera rep l’estol d’embarcacions que naveguen amb vela llatina arribades de França i Catalunya

El Port de Cabrera rep l’estol d’embarcacions que naveguen amb vela llatina arribades de França i Catalunya

L’arxipèlag de Cabrera ha acollit aquest cap de setmana l’Estol d’embarcacions tradicionals que naveguen amb vela llatina i han commemorat el trentè aniversari de la declaració del Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera.

Es tracta d’una quinzena d’embarcacions d’època provinents de França (Port Vendres, Banyuls i Colliure), Catalunya i Comunitat Valenciana que han arribat a Mallorca per tal de fer una jornada de reconeixement a les barques tradicionals i de vela llatina. A la trobada s’hi han sumat també embarcacions de Menorca i Mallorca.

A més, una representació de l’Ajuntament de Port Vendres, localitat agermanada amb el municipi de Sóller, també va aprofitar l’ocasió per visitar el municipi amb el qual durant els segle XIX i XX els va lligar una ruta comercial molt important.

Aquesta visita és prèvia a la que realitzarà d’aquí dos anys el pailebot Miquel Caldentey, una nau amb més de cent anys d’història que es troba en procés de restauració a Port Vendres i que tan bon punt pugui navegar realitzarà un nou viatge entre aquella localitat de la Catalunya Nord i el Port de Sóller.

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha rebut els tripulants i ha participat en l’acte d’homenatge celebrat al monument als francesos, aprofitant l’avinentesa de la visita. Mas ha celebrat que «hagin escollit l’entorn de Cabrera com a punt de trobada que posa en valor el patrimoni marítim que ha representat aquesta illa durant centenars d’anys».

L’embarcació “La Balear” entrant al Port de Cabrera.

L’acte s’emmarca en el conjunt de visites que han realitzat els viatgers arribats a començaments de setmana al Port de Sóller, que ha continuat per diferents punts de Mallorca, per conèixer els valors naturals i culturals de l’arxipèlag. Així, els recorreguts han passat per el far de n’Enciola, la serra de Ses Figueres, el cim de la Bella Miranda i el museu etnogràfic El Celler.

L’estol acull embarcacions que daten del segle passat, com el pesquer Toftevaag (1910), i les embarcacions de vela llatina Sant Elm (1911) i Notre Dame de Consolation (1913) . A més, se sumen embarcacions de les Illes Balears com els llaüts l’Alzina i La Balear, tots dos declarats Bé d’Interès Cultural i l’antiga Debarivi, que cobria el trajecte en la Colònia de Sant Jordi i Cabrera anys enrere.  Al replec també hi seran presents barques provinents de Port Vendrés, al sud de França, com el Porthos i l’Espérance. De València ha arribat el vaixell escola Cervantes. Està previst que l’estol reprengui el rumb durant l’horabaixa de diumenge cap a Cala Figuera, per culminar el seu itinerari.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt