Ara llegint
Els 26 nous agents de Policia Local, a punt per a les pràctiques

Els 26 nous agents de Policia Local, a punt per a les pràctiques

Els 26 agents que han superat el curs de l’EBAP completaran la formació amb un període de pràctiques als municipis respectius

La consellera de Presidència i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Antònia Maria Estarellas, ha lliurat avui a la seu de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) els diplomes als alumnes que han superat la fase teòrica del Curs de Formació de Capacitació Bàsica per a la categoria d’Oficial de Policia Local, organitzat pel Govern de les Illes Balears.

L’acte ha comptat també amb l’assistència dels directors generals d’Emergències i Interior, Sebastià Sureda, i Funció Pública, Antoni Mesquida, així com de la directora de l’EBAP, Violeta Rodríguez, i del director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), Vicenç Martorell. Igualment, han assistit la batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas, autoritats de municipis de Mallorca i comandaments de cossos de Policia Local.

Durant l’acte d’entrega dels diplomes, la consellera Estarellas ha destacat «l’esforç» dels participants «per voler créixer dins la vostra carrera professional amb la voluntat d’assumir majors responsabilitats dins els vostres respectiuscossos de Policia Local». També ha apuntat que des del Govern «posam les eines que facin falta perquè els nostres agents estiguin més preparats i millor formats i, a la vegada, tenguin un incentiu per assumir nous reptes dins l’Administració». Estarellas ha recordat que la millora de la seguretat ciutadana és un dels grans objectius del govern de la presidenta Margalida Prohens i ha manifestat que «el nostre deure és posar a l’abast dels ajuntaments, a través de l’EBAP, totes les eines necessàries per a augmentar i millorar la dotació de les seves plantilles» de Policia Local.

El Curs de Formació de Capacitació Bàsica per a la categoria d’Oficial de Policia Local, que s’ha de completar amb la superació d’un període de pràctiques relacionades amb les funcions pròpies de la categoria en qüestió als municipis respectius, es va iniciar el passat 15 d’abril i ha constat de 240 hores estructurades en tres mòduls formatius sobre Àrea jurídica i intervenció i en la protecció de la convivència i la seguretat ciutadana, Àrea de gestió i Àrea tècnica professional més un treball de final de curs. Aquests mòduls han estat coordinats per tres policies en actiu de la Policia Local de Palma: Juan Antonio Ramón, Antonio Ramis i Josep Maria Aguiló.

Els 26 alumnes que han realitzat i superat la fase d’oposició de la categoria d’Oficial de Policia Local pertanyen als municipis de Llucmajor (5 oficials), Calvià (4), Alcúdia (3), Muro (3), Pollença (3), Ciutadella (2), Manacor (2), Sant Josep de Sa Talaia (2), Algaida (1) i Campos (1).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt