Ara llegint
Els alumnes voten en el Parlament Balear lluitar contra el canvi climàtic i fomentar l’educació universal i gratuïta

Els alumnes voten en el Parlament Balear lluitar contra el canvi climàtic i fomentar l’educació universal i gratuïta

Els alumnes voten en el Parlament Balear lluitar contra el canvi climàtic i fomentar l'educació universal i gratuïta

Amb l’objectiu de fomentar el valor de la responsabilitat amb l’Agenda 2030 i de reflexionar entorn de la consecució dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS), «Aldeas Infantiles SOS» va celebrar ahir en el Parlament dels Illes Balears un ple infantil en el qual 65 escolars de primària dels col·legis Badies (Badia Gran) i Sant Tomàs d’Aquino – Liceu Santa Teresa de Jesús (Inca), es varen convertir en diputats per un dia i varen dur les seves propostes a l’hemicicle.

El president del Parlament, Vicenç Thomas; el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March; la directora general d’Infància, Joventut i Família, Marta Carrió i el president de «Aldeas Infantiles SOS» d’Espanya, Pedro Puig, varen assistir a aquest ple en el qual els diputats infantils varen exercir el seu dret a la participació en la societat i han debatut sobre la importància que té el ser responsable amb tres Objectius de Desenvolupament Sostenible: l’educació (ODS 4), la igualtat de gènere (ODS 5) i l’acció pel clima (ODS 13).

Javier Ferri Hidalgo, de 5è de Primària de Badies va explicar com en el seu col·legi estan organitzats en forma de cooperativa, amb equips de treball. A continuació, Irene Amado Caballero de Segòvia, del mateix col·legi i també de 5è de Primària, va resumir l’opinió de la seva classe respecte als tres ODS sobre els quals estan reflexionat aquest curs.

Des del col·legi Sant Tomàs d’Aquino – Liceu Santa Teresa de Jesús, el seu portaveu Noa Ussing Seguí, de 6è de Primària, va basar la seva ponència en el valor de la responsabilitat. I finalment, també del mateix col·legi i curs, Lluc Gómez Villodrés, va centrar la seva exposició en la importància d’educar a casa i en el col·legi.

Després dels discursos, els quatre portaveus varen presentat 12 compromisos i es va obrir el torn de votacions. Tots els diputats infantils varen passar per l’urna per decidir la seva proposta favorita i comprometre’s a complir la triada.

La més votada va ser la següent: “Lluitar contra el canvi climàtic, reciclant les escombraries en els contenidors adequats i desplaçant-nos fins al punt verd més pròxim, reutilitzant i reparant sempre que sigui possible, amb la finalitat de reduir el nostre consum d’electricitat i plàstics”. En segon lloc, els alumnes i alumnes es varen comprometre a “aconseguir l’educació gratuïta perquè tots els nins i nines del món tinguin un bon futur el dia de demà“. I, finalment, varen triar el compromís de “treballar perquè cada persona pugui ser lliure i prendre les seves decisions“.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt