Ara llegint
IBANAT fa recompte d’incendis: un total de 27 que sumen 18 hectàrees afectades

IBANAT fa recompte d’incendis: un total de 27 que sumen 18 hectàrees afectades

Un total de 8 hectàrees en set incendis forestals és el balanç presentat avui per l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) en referència al passat mes d’abril. El còmput anual s’eleva ara a 27 incendis que sumen 17’78 hectàrees de superfície calcinada.

El nombre de sinistres es situa aquest mes d’abril dins la mitjana dels darrers 45 anys, després d’uns mesos de gener i febrer que duplicaren aquesta mitja i un març que va ajudar a descendir-la.

En canvi, la superfície incendiada és menor que la mitjana històrica, la qual cosa indica un bon funcionament tant dels sistemes d’alerta com d’extinció.

Mallorca concentra per ara el 44% de la superfície cremada, amb 7’83 hectàrees, i el 59% dels sinistres, amb 16. Eivissa suma el 14% de la superfície afectada (2’46 hectàrees), però el 37% dels incendis, amb una suma de 10. Menorca ha registrat un sol incendi forestal durant aquests primers quatre mesos de l’any, però va cremar 7’50 hectàrees de terreny, el que representa el 42% de la superfície afectada. Això suposa que va ser l’incendi més important.

Degut a un mal inici del mes d’abril i unes condicions meteorològiques favorables a la propagació dels incendis, des del Govern Balear es va acordar avançar al 15 d’abril l’època de màxim perill d’incendis forestals. Habitualment la data elegida hauria estat la d’avui, dia 1 de maig.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt