Ara llegint
Josep Marí: “Les millores en transport públic fidelitzen usuaris, que el veuen com a alternativa real al vehicle privat”

Josep Marí: “Les millores en transport públic fidelitzen usuaris, que el veuen com a alternativa real al vehicle privat”

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha destacat durant el lliurament dels Premis a la Fidelitat al Transport Públic la tendència de creixement que registra el transport públic a l’illa des de començaments d’any i, especialment, des del passat 1 de setembre, en què es va establir la gratuïtat al tren i al metro i bonificacions de fins al 72% en la xarxa d’autobusos interurbans.

«Des del Govern hem fet una aposta ferma per millorar el transport públic —ha explicat Marí— amb l’electrificació de la xarxa ferroviària, amb la modernització dels trens i de les flotes d’autobusos, l’increment de freqüències i noves connexions i la posada en marxa d’un nou sistema tarifari de descomptes progressius, que fa que la gent pagui menys com més ús fa del transport. El transport públic ja és una alternativa real al vehicle privat i la intermodalitat funciona».

El conseller ha afegit que «és la nostra obligació afavorir l’accés al transport públic i aconseguir una mobilitat més sostenible. Perquè fomentar el transport públic suposa lluitar contra el canvi climàtic i protegir el nostre entorn; suposa un estalvi en el consum de recursos naturals i un estalvi en l’economia dels ciutadans i ciutadanes».

I, en aquest sentit, Marí ha donat l’enhorabona a tots els premiats: «Per la vostra implicació en aquests valors tan importants i necessaris per garantir el nostre futur. Perquè cada un de vosaltres està contribuint a aquesta mobilitat sostenible i respectuosa que mereix la nostra terra».

El conseller ha recordat que aquesta primera quinzena de setembre un total d’1.214.167 usuaris ha viatjat en tren, metro i TIB; un 38 % més que el mateix període del 2019. Ha explicat que el transport ferroviari de Mallorca assoleix xifres rècord, amb prop de 30.000 passatgers diaris que utilitzen tren i metro; i la xarxa d’autobusos interurbans també continua registrant increments destacats d’usuaris, com ha fet al llarg de l’any, amb 922.642 usuaris aquests primers quinze dies, un 41,4 % més que en el mateix període del 2019. També ha destacat que el nombre de targetes intermodals s’ha triplicat aquestes darreres setmanes, amb més de 283.000 titulars.

El lliurament dels Premis a la Fidelitat al Transport Públic, que organitzen de forma conjunta l’Ajuntament de Palma i la Conselleria de Mobilitat i Habitatge i que enguany ha arribat a la vuitena edició, són l’acte central de la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra a pràcticament totes les ciutats europees i que enguany duu per lema «Better connections».

Aquesta iniciativa té per objectiu reivindicar un model de ciutat en el qual guanyin protagonisme formes de desplaçaments sostenibles en transport públic, a peu o en bicicleta.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, han repartit els premis als desset usuaris juntament amb el director general de Mobilitat i Transport Terrestre del Govern, Jaume Mateu; el gerent del Consorci de Transports de Mallorca, Marteen van Bemmelen; el gerent de l’SMAP, Pedro Manera, i el gerent de l’EMT, Mateu Marcús.

Enguany, s’han sumat dues noves categories al conjunt de premis que es lliuren cada any. D’una banda, l’usuari que més viatges combinats ha fet amb les dues xarxes de transport públic, interurbana (TIB) i urbana (EMT); i, per altra, la distinció al taxista amb més vocació de servei públic i compromís amb Palma.

L’acte ha tingut lloc a la plaça del casal de barri de Can Alonso i ha estat amenitzat amb un concert de la Banda Municipal de Música de Palma.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt