Ara llegint
La campanya “Sant Antoni en verd” promourà el reciclatge d’envasos de vidre durant les festes

La campanya “Sant Antoni en verd” promourà el reciclatge d’envasos de vidre durant les festes

Campanya "Sant Antoni en verd" per reciclar envasos de vidre

Sota el lema Sant Antoni en Verd. A Sant Antoni, recicla vidre, es durà a terme la campanya als vuit municipis de Mallorca on se celebra Sant Antoni – Artà, Capdepera, Manacor, Muro, Pollença, Sa Pobla, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera –. Així, el municipi o obreria que més recicli obtindrà un xec de 1.000 euros per organitzar unes festes més sostenibles durant el pròxim any.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el tècnic de gerència d’Ecovidrio a les Illes Balears, Ivan Tolsà, han presentat, aquest dimecres a Inca, la segona edició de la campanya, una iniciativa per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant les festes.

En total, entre el 21 de desembre d’enguany i el 31 de gener de 2022, hi haurà instal·lats 20 contenidors on la ciutadania podrà participar portant-hi els envasos de vidre: 4 a Manacor, 3 a Pollenca, 2 a Artà, 2 a Capdepera, 2 a Muro, 2 a Son Servera, 2 a Sant Llorenç i 2 més a Sa Pobla.

Sansó s’ha congratulat de poder celebrar una nova edició de la campanya Sant Antoni en Verd, una iniciativa en el marc d’una festa molt arrelada, «que promou el reciclatge i la consciència ciutadana envers la importància de participar activament en l’assoliment dels objectius marcats per la Llei balear de residus i d’avançar cap a un futur més circular».

A més, la campanya es completarà amb un dia d’acció d’educació ambiental de Street Marketing per municipi, amb la finalitat de conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de continuar reciclant tots els envasos de vidre, així com per resoldre dubtes sobre el seu reciclatge. Els dies previstos seran: 7 de gener a Son Servera, 8 de gener a Muro, 10 de gener a Artà, 11 de gener a Capdepera, 12 de gener a Sant Llorenç, 13 de gener a sa Pobla, 14 de gener a Manacor i 15 de gener a Pollença.

Així mateix, la campanya es difondrà a través de xarxes socials amb l’etiqueta #SantAntonienverd. Tota la informació relativa a la campanya es podrà consultar a la pàgina web de la campanya www.santantonienverd.com.

Segons les darreres dades disponibles, corresponents a 2021, la ciutadania de Mallorca va reciclar un total de 25.862 tones d’envasos de vidre. Això suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 28,3 kg de vidre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt