Ara llegint
La Fundació BIT i Terracor participen en un projecte europeu per promoure la sostenibilitat en el sector agroalimentari

La Fundació BIT i Terracor participen en un projecte europeu per promoure la sostenibilitat en el sector agroalimentari

La Fundació Bit i l’empresa Terracor, dedicada a la producció de fruita i verdura, participen conjuntament en el projecte europeu “The Circular Economy and Sustainable solutions for Agrifood in the Mediterranean’ (CESAM). Aquest projecte reuneix nou socis de les regions europees d’Occitània, Catalunya, i les Illes Balears, amb l’objectiu de promoure l’economia circular i les solucions sostenibles en el sector agroalimentari.

La iniciativa s’emmarca en l’EGTC Euroregió Pirineus-Mediterrani (EPM), dins del programa Interregional I3, un marc de finançament de la Comissió Europea que té com a objectiu donar suport a la col·laboració interregional en innovació i la inversió en projectes innovadors a Europa.

El consorci CESAM, coordinat per l’Euroregion Pyrenees Mediterranean (EPM), està compost per quatre socis institucionals pertanyents als Ecosistemes Regionals d’Innovació (Agències Regionals d’Innovació, Clústers i Administració Pública Especialitzada), Fundació Bit, Agència per a la Competitivitat de l’Empresa – ACCIÓ, Agri Sud-Ouest Innovation (ASOI) i AD’OCC.

També compta amb la participació de cinc petites i mitjanes empreses (Pimes) amb necessitats específiques d’inversió per escalar les seves solucions innovadores: NewTimes, Asclepios Tech, Terracor, Derypol i GoZeroWaste. Amb aquesta aliança, el projecte CESAM té com a objectiu promoure solucions innovadores d’economia circular i sostenibilitat per a les tres regions, amb un alt potencial de desenvolupament en altres regions europees.

El projecte comptarà a més amb una convocatòria oberta d’iniciatives per a quatre àrees o solucions d’economia circular i sostenibilitat, relacionades amb el tractament i reciclatge de l’aigua industrial, la producció i ús d’envasos sostenibles i de l’eco-disseny sense plàstic i a través de nous materials o solucions circulars, l’optimització de processos i processos circulars per a la reducció de residus, i la valorització de co-productes.

En el marc del projecte CESAM, Terracor col·laborarà estretament amb Asclepios Tech (OCC) per provar i testejar una nova tecnologia que permet reduir l’ús de productes químics i d’aigua en el cultiu. Es preveu que l’empresa mallorquina rebi prop de 100.000 euros de la Unió Europea a través d’aquest projecte, una inversió que reforçarà les iniciatives sostenibles i promourà la innovació en el sector agroalimentari.

S’espera que els resultats del projecte CESAM, encara en una fase incipient, tinguin un impacte significatiu en la promoció de la sostenibilitat i l’economia circular en el sector agroalimentari de les regions involucrades i que puguin ser transferides també a altres regions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt