Ara llegint
La Fundació Natura Parc celebra el Dia de l’Àguila, en el darrer any del projecte AQUILA a-LIFE

La Fundació Natura Parc celebra el Dia de l’Àguila, en el darrer any del projecte AQUILA a-LIFE

Aquest dissabte s’ha celebrat el Dia de l’Àguila a les instal·lacions de la Fundació Natura Parc, en el marc de les accions del projecte Aquila a -LIFE sobre l’àguila coabarrada. Una celebració especialment emotiva perquè aquest és el darrer any de projecte i suposa la culminació de tota la feina feta amb el LIFE Bonelli (anterior projecte 2013-2017) i l’actual.

L’AQUILA a-LIFE és un projecte a nivell europeu en el qual prenen part diferents entitats de l’Estat Espanyol (amb GREFA com a soci coordinador), França i Itàlia, i que té per objectiu contribuir a la recuperació de l’àguila coabarrada o de Bonelli en el Mediterrani occidental, espècie que, en el cas de Mallorca, es va extingir en els anys 70 del segle passat. Aquila a -LIFE també reb el suport i col·laboració de Fundació Biodiversitat i Red Eléctrica de España.

Tant l’entrada del parc com a l’interior hi havia situades taules informatives sobre les accions realitzades dins el projecte. Entre les 10 i les 13h els visitants més petits han pogut gaudir d’activitats de manualitats relacionades amb les àguiles, el taller Aquila de l’equip d’educació ambiental de la FNP i d’un pintacares d’aus, a més de divertir-se a un castell inflable. Al final de la jornada podien passar també a recollir un petit obsequi.

A les 12h ha estat el torn de les xerrades divulgatives dins la sala d’actes on la coordinadora del projecte ha fet un recorregut històric, des de l’el·laboració del pla de recuperació el 2009 i l’inici de la reintroducció de l’espècie el 2011, les accions realitzades per afavorir el bon desenvolupament i assentament de la població, i repassant tots els actors i tasques desenvolupades que han permés consolidar la població mallorquina, fins el punt de ja poder aportar polls a altres localitats de la Península que requereixen de reforçament, tal com es va fer en el seu moment a Mallorca. A continuació el tècnic de camp s’ha centrat en explicar la construcció de les plataformes salvaocells i la importància de la seva col·locació a safarejos i estanys per intentar evitar l’ofegament d’aus i altra fauna silvestre.

La jornada ha continuat amb l’entrega de diplomes i premis de reconeixement, per part dels director de la FNP, a entitats i persones que hagin destacat per al seva implicació en el projecte. Enguany els homenejats han estat el Diari Última Hora per la seva col·laboració en la divulgació de l’espècie i el projecte AQUILA a-LIFE; a Pep Urraca, de Santa Eugènia, pel seu suport al projecte i a la FNP; a la Federació de caça de Balears pel gran interès mostrat en ajudar a la conservació de l’àguila coabarrada; a l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament d’Esporles per la difusió de la utilització de plataformes salvaocells i a la Finca de Bini Gran, per l’ajuda prestada quan es va donar l’ofegament d’una àguila dins els seus terrenys.

Per finalitzar, el director i el president de la FNP han agraït l’assistència de tots i han anima’t a continuar treballant, cada un en el seu àmbit, amb la conservació de l’àguila coabarrada.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt