Ara llegint
La marca Tomàtiga de ramellet de Mallorca produeix 879 tones de producte durant 2023

La marca Tomàtiga de ramellet de Mallorca produeix 879 tones de producte durant 2023

L’any 2023 la comercialització de tomàtiga de ramellet de Mallorca amb marca de garantia va ascendir a 879 tones, amb un valor de comercialització que va superar els 1’6 milions d’euros. Amb 182 hectàrees de cultiu, aquest producte ha perdut el 2023 un 2’4% de producció i una explotació.

En aquest moment, per tant, són 16 les explotacions que estan adherides a una marca de garantia que fou impulsada per l’Associació de Defensa Vegetal (ADV) Agromallorca que la registrà a l’Oficina de Patents i Marques l’any 2010.

Malgrat el lleuger descens en la producció, el 2023 s’hi ha guanyat amb volum de negoci. El valor de la comercialització d’aquest producte ha estat un 1’7% superior al de l’any passat, la qual cosa representa un rècord en aquests catorze anys d’història del producte com a marca de garantia.

 Les tomàtigues certificades amb la marca de garantia compleixen diverses característiques: es produeixen d’acord amb els requisits de la Producció Integrada, tenen un calibre d’entre 35 i 67 mil·límetres, la polpa es separa completament de la pell i es poden conservar de manera natural durant més de dues setmanes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt