Ara llegint
Les Illes Balears estableixen un nou rècord en la recollida selectiva d’envasos de vidre

Les Illes Balears estableixen un nou rècord en la recollida selectiva d’envasos de vidre

Les Illes Balears estableixen un nou rècord en la recollida selectiva d'envasos de vidre

Les dades mostren que l’arxipèlag balear va batre el 2022 un nou rècord històric en la recollida selectiva d’envasos de vidre i continua liderant, un any més, el reciclatge de vidre a l’Estat espanyol. En total, al llarg de l’any passat, els habitants de les Illes Balears varen dipositar en els contenidors verds 52.041 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa un increment del 21,5% respecte a 2021, una xifra molt per sobre de la mitjana nacional (6,2%).

Cada ciutadà de les Illes Balears va dipositar en els contenidors uns 44,2 quilograms de vidre (l’equivalent a uns 153 envasos per persona), la xifra més alta de l’Estat i una aportació molt superior a la mitjana nacional (68 envasos per persona). Cal tenir en compte que es tracta d’una comunitat aut`onoma plenament enfocada al negoci turístic.

Per illes, els habitants de Formentera van ser els que més vidre van dipositar en els iglús, amb 95,3 Kg/persona; seguits d’Eivissa (66,1 Kg/hab), Menorca (40,5 Kg/hab) i Mallorca (34,6 Kg/hab).

El cas de Palma

D’altra banda, Palma se situa entre les cinc capitals de província amb major aportació ciutadana al contenidor verd de tot el país, amb 25,8 kg d’envàs de vidre per habitant.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, han estat els encarregats de presentar els resultats de recollida selectiva de la fracció vidre.

Sansó ha destacat que “amb aquests resultats, es confirma la tendència que va permetre que, el 2021, el vidre es convertís en la primera fracció que aconseguia un dels principals objectius de la Llei autonòmica de Residus, el d’arribar, abans de 2030, a la preparació per a la reutilització i el reciclatge d’un 65% del pes total”.

Per la seva banda, el gerent d’Ecovidrio per a la regió, Roberto Fuentes ha destacat que avui estem celebrant els excel·lents resultats de 2022 però també el 25 aniversari des que es comencés a reciclar el vidre de forma obligatòria a les Illes Balears. Són molts els objectius aconseguits, però no hem de (ni podem) conformar-nos: tenim per davant ambiciosos objectius exigits des d’Europa, que ens porten a redoblar els nostres esforços, i comptem amb els millors companys de viatge per aconseguir-ho”.

Les Illes Balears compten actualment amb 5.514 contenidors verds repartits per tota la regió.

Al conjunt del país

Durant 2022, a l’Estat espanyol es van recollir a través del contenidor verd un total de 939.094 tones de residus d’envasos de vidre, un 6,2% més que en l’exercici anterior. Aquestes xifres situen l’aportació de cada ciutadà en 19,8 quilograms per habitant (uns 68 envasos per persona).

En tot el territori espanyol hi ha actualment més de 245.000 contenidors verds. Així mateix, cal destacar que, a més de tot el vidre dipositat en els iglús pels espanyols, Ecovidrio ha pogut recuperar 73.720 tones de vidre a través de les plantes de tractament de residus urbans.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt