Ara llegint
Les professionals lligades al món del vi celebren plegades el Dia de la Dona

Les professionals lligades al món del vi celebren plegades el Dia de la Dona

Les professionals lligades al món del vi celebren plegades el Dia de la Dona

Aprofitant la celebració, avui divendres, del Dia Internacional de la Dona, la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra Mallorca ha organitzat un berenar-col·loqui amb l’objectiu que cellereres, viticultores, enòlogues, enginyeres, sommelieres i comercials del món del vi tenguessin l’oportunitat d’intercanviar experiències sobre el seu quefer, en el dia a dia.

En aquesta segona edició de la trobada hi han estat convidades Pilar Just, presidenta de la DO Montsant i directora del seu celler, Cellers Sant Rafel, i Mercè Ramos, copropietària del celler La Placeta d’Els Guiamets, d’aquesta mateixa denominació d’origen, i experta en promoció, estratègia i marketing.

En el decurs del debat, ha quedat palesa la necessitat de trobar més dones disposades a assumir tasques de responsabilitat en els cellers i en les finques on es cultiva la vinya, així com en el negoci de la distribució i la comercialització i en el canal HORECA. És important, s’ha conclòs, imprimir un estil de feina col·laboratiu on objectius clars i consens siguin els pilars on es fonamenti la feina de la denominació d’origen.

S’ha deixat constància, també, que les dones arriben al sector amb la formació necessària per assumir qualsevol de les responsabilitats que estan lligades al negoci del vi però que seria necessari millorar les condicions de treball que permetessin conciliar la vida laboral amb la familiar i facilitar així l’assumpció de tasques de més pes.

Així mateix s’ha parlat de la necessitat d’engrescar les dones joves en aquest món del vi per assegurar el recanvi generacional en el futur, també en els llocs de direcció i gestió, així com de propietat de la terra i el negoci.

En altres temes, s’ha destacat la importància de la promoció de la marca IGP Mallorca, com element estratègic per posicionar el vi en el mercat i s’ha refermat el lligam amb la DO Montsant, l’organització en la qual se mira la IGP Mallorca per fer camí.

Durant la trobada s’ha pogut tastar una mostra dels vins dels cellers de la IGP Vi de la Terra Mallorca i també els que han aportat les convidades: La Placeta Blanc i Solpost Origen, de Cellers Sant Rafel, tots dos de la DO Montsant.

Seguidament s’ha fet una visita al celler Bodegas Ribas de Consell on la propietària, Araceli Servera ha explicat les característiques d’aquest celler centenari.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt