Ara llegint
L’ocupació dels refugis del Consell de Mallorca baixa del 48% al 30% en l’any de la covid

L’ocupació dels refugis del Consell de Mallorca baixa del 48% al 30% en l’any de la covid

Un total de 6.858 persones es varen allotjar en els refugis del Consell de Mallorca durant l’any 2020 amb una baixada molt important pel que fa a les pernoctacions respecte del 2019, quan 32.144 persones feren ús de les instal·lacions.

Els refugis varen estar tancats durant tot l’estat d’alarma i els mesos d’estiu. Seguint la normativa establerta, a partir de l’1 de setembre la restricció en la capacitat dels refugis va ser del 50% i a partir del 15 de desembre la restricció va augmentar al 30 % de les places totals dels refugis.

Les dades reflecteixen un any molt complicat pel que fa al senderisme i a les activitats de muntanya. Els refugis, tancats quasi mig any, s’han hagut d’adaptar a les mesures derivades de la crisi generada per la covid-19.

Així i tot, en termes d’ocupació, les dades confirmen que, tot i la forta davallada en el nombre de pernoctacions, el percentatge de l’ocupació dels refugis es va situar en el 30,16%, un 18,12% menys que en l’exercici de l’any anterior, que va ser del 48,21%. És una dada a destacar, tenint en compte la situació sanitària complicada i les restriccions del 50% i 30%, imposant un límit de places en els refugis.

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat avui que les dades s’entenen dins del context de la pandèmia i que «si bé és cert que les pernoctacions han sofert una davallada històrica, les xifres d’ocupació demostren que la ciutadania valora i gaudeix dels refugis».

Ribot ha insistit que aquestes instal·lacions públiques «són una peça clau de la serra de Tramuntana i de la Ruta de Pedra en Sec, ja que ofereixen a la ciutadania l’oportunitat de conèixer i valorar l’entorn natural d’una manera diferent i sostenible».

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha valorat les dades i ha especificat que «hi ha un indicador a tenir en compte i és que les dades de gener i febrer del 2020 foren un 17 % millor en comparació amb els mateixos dos mesos de l’any anterior» i ha afegit «estic convençut que, de no ser per la pandèmia, la tendència positiva hagués continuat i en aquest sentit s’haurien superat les dades d’ocupació del 2019».

Les dades de pernoctacions per nacionalitat mostren que el 2020 un total de 43  nacionalitats diferents, a més de l’espanyola, varen passar pels refugis de Mallorca. Les mateixes dades mostren un descens del 34,8 % comparat amb el 2019, amb un total de 66 nacionalitats diferents. El 2020, els espanyols han estat al capdavant de les pernoctacions, seguits de països com Alemanya, França i el Regne Unit.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt