Ara llegint
Medi Ambient fa una crida per salvar una desena d’invertebrats en perill

Medi Ambient fa una crida per salvar una desena d’invertebrats en perill

El Servei de Protecció d’Espècies de la conselleria de Medi Ambient i Territori i SEO-BirdLife han iniciat una campanya per millorar la recollida d’informació sobre els invertebrats marins més amenaçats de les Illes Balears amb l’objectiu d’ampliar-ne el coneixement. Aquesta acció s’emmarca dins el Projecte d’Actuacions per a la Recuperació d’Espècies Silvestres (ARES) iniciat fa dos anys i que compta amb diferents plans de gestió a aplicar fins al novembre d’enguany.

El pla preveu verificar l’estat de les poblacions de cigala gran, llamàntol, tenassa, madrèpora mediterrània, corall, gorgònia roja, nacra, nacra rugosa, cornet i cranca de les Illes Balears. A més preveu detectar i corregir els factors d’amenaça com són la captura il·legal, l’extracció per col·leccionisme i l’ancoratge. També es programaran activitats d’educació i divulgació i implicació en la conservació d’administracions amb competències a la mar.

Durant els darrers mesos, els impulsors han recopilat informació bibliogràfica d’articles científics, llibres vermells d’invertebrats i de programes de seguiment amb la col·laboració del sector pesquer, bussejadors, investigadors, fotògrafs i l’administració. A més, la campanya també compta amb la participació del Servei de Recursos Marins de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Per a la divulgació del projecte s’ha editat un pòster, un vídeo i un llibre amb la descripció, hàbitat i principals amenaces de cada espècie. A més es demana la col·laboració ciutadana perquè si algú observa una d’aquestes espècies, ho comuniqui al Servei de Protecció d’Espècies mitjançant el correu electrònic especies@dgcapea.caib.es o al telèfon 606875244.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt