Ara llegint
Menorca analitza la compatibilització de l’ús turístic dels espais marins protegits

Menorca analitza la compatibilització de l’ús turístic dels espais marins protegits

Menorca durà endavant un projecte que té com a objectiu la compatibilització de l’ús turístic marí a Menorca amb la conservació dels espais marins protegits presents a l’illa (parc natural, àrees de la Xarxa Natura 2000, Reserves Marines, i Reserva de Biosfera). Té una durada d’un any, fins a final de novembre de 2021 i té un cost total de 86.817 euros.

El Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera de el Consell Insular de Menorca ha presentat avui el projecte al Programa Pleamar denominat “Gestió d’espais marins protegits en una Reserva de Biosfera insular (MAREBI)” que ha estat aprovat per la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través del Programa Pleamar, cofinançat pel FEMP.

Es duran a terme deu accions entre actuacions d’investigació que permetin conèixer millor alguns ecosistemes i espècies i millorar la seva gestió, i actuacions de comunicació i divulgació per donar a conèixer aquest patrimoni present, la seva importància i amenaces.

Algunes d’elles consisteixen a definir les zones marines vulnerables que hi ha dins la Xarxa Natura 2000, elaborar una cartografia bionòmica detallada, realitzar un seguiment de les aus marines i de les praderies de sebadales com a indicadors del bon estat de conservació del medi natural, entre d’altres accions que també inclouen activitats divulgatives.

A escala nacional i internacional s’utilitzarà la web de la Reserva de Biosfera Illes i Zones Costaneres, de la qual el Consell Insular de Menorca és un dels dos organismes organitzadors, així com la revista de Reserves de Biosfera Espanya, per divulgar el projecte i els resultats que s’obtinguin. Finalment, s’organitzarà una jornada de coordinació amb els gestors dels espais protegits de Menorca en per compartir la informació sobre cada actuació.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt