Ara llegint
Menorca i Lanzarote, un balanç de 30 anys com a Reserva de Biosfera

Menorca i Lanzarote, un balanç de 30 anys com a Reserva de Biosfera

Menorca i Lanzarote, un balanç de 30 anys com a Reserva de Biosfera

El president del Consell Insular de Menorca i de la Fundació de Foment de Turisme de Menorca (FFTM), Adolfo Vilafranca, i la directora insular de Promoció Turística, Begoña Mercadal, han mantingut aquesta setmana, a la fira ITB de Berlín, una trobada institucional amb Héctor Fernández, CEO de la Societat de Promoció Exterior de Lanzarote, que és l’entitat que gestiona la promoció turística de l’illa canària.

“Tenim la voluntat de coordinar-nos des dels dos territoris per afrontar els reptes lligats al turisme i la sostenibilitat, que són comuns per a totes dues illes”, afirma Vilafranca.

“Menorca i Lanzarote van ser declarades Reserva de Biosfera el mateix dia del mateix any, el 8 d’octubre de 1993. Per tant, acabem de complir les dues illes 30 anys. Creiem que és el moment perfecte per abordar conjuntament aspectes que són comuns per a totes dues illes. I posar-nos de veritat a treballar en això, de manera real”, ha afegit el president del Consell Insular de Menorca i de la FFTM. “Per exemple, pel que fa a la gestió de l’aigua, l’oferta turística il·legal o la connectivitat”, conclou Vilafranca.

“Un creixement del 6% amb Alemanya”

A la tarda, l’agenda de la delegació menorquina a la ITB va continuar amb una taula de treball amb el turoperador Der Touristik. “Ens han transmès que estimen créixer un 6% aquest any a Menorca, el que representa un 3% més que el 2019”, indica la directora insular de Promoció Turística, Begoña Mercadal. “Aquest migdia, Jet2 també ens ha confirmat que aquest 2024 oferirà 195.000 places, un 7% més que el 2023”.

Aquestes dades suposen un repunt en l’interès d’Alemanya per Menorca i plasmen algunes de les bones sensacions que s’estan recollint a Berlín, segons han explicat des del Consell de Menorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt