Ara llegint
Nous uniformes de protecció per als Bombers de Mallorca, deu anys després

Nous uniformes de protecció per als Bombers de Mallorca, deu anys després

Nous uniformes de protecció per als Bombers de Mallorca, deu anys després

Els Bombers de Mallorca compten des d’aquests dies amb nous uniformes de protecció que utilitzen durant les operacions d’extinció d’incendis en espais confinats. Els equips nous han estat dissenyats amb múltiples capes que proporcionen la protecció completa requerida pels bombers en situacions d’incendi estructural.

Aquestes capes assoleixen la protecció mecànica, tèrmica i impermeable per prevenir que hi penetrin líquids perillosos o calents, segons han detallat des de la Direcció Insular d’Emergències del Consell de Mallorca.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Rafel Bosch, ha assistit a la presentació del nou equipament i ha assegurat que «continuam amb el nostre compromís de millorar les condicions dels Bombers de Mallorca, oferint-los les millors eines i infraestructures per desenvolupar la seva feina, que no és altra que protegir totes les mallorquines i mallorquins». 

La majoria dels equips que s’utilitzaven ja havien superat els deu anys d’antiguitat i, com a resultat de l’ús continu i dels processos de neteja, era necessari renovar-los per mantenir uns estàndards òptims de seguretat.

Més confort

A causa de la importància dels uniformes de protecció en el treball dels bombers, en la tria s’ha prestat especial atenció al confort de l’usuari. Per això, els mateixos bombers del servei han participat en el procés de selecció, per valorar les característiques dels uniformes, durant el procés de licitació. L’equip escollit és el que va obtenir la puntuació més alta durant aquestes proves.

Una de les novetats és l’addició a la part posterior dels equips d’un dispositiu de rescat, que facilita el remolc i permet estirar el cos del bomber des de l’espatla de manera alineada amb l’eix de la columna vertebral. Per millorar la posició del bomber en aquesta maniobra, també s’ha incorporat un sistema de vetes adherents a les mànigues, que permeten mantenir els braços del bomber units a la part frontal del cos.

D’altra banda, per augmentar la comoditat i mobilitat de l’usuari, s’ha optat per utilitzar fibres de base d’aramida. Tot i que en comparació amb les altres fibres del mercat perden un poc de resistència tèrmica, aquestes milloren la flexibilitat i lleugeresa del teixit.

Cada equip du un xip que proporcionarà la traçabilitat durant la seva vida útil i registrarà informació com el nom de l’usuari, les rentades i les reparacions, entre altres detalls rellevants.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt