Ara llegint
Nova campanya per promocionar el reciclatge de residus als camps de futbol de Mallorca

Nova campanya per promocionar el reciclatge de residus als camps de futbol de Mallorca

La consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot juntament amb el president de la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) Pep Sansó i la delegada d’Ecoembes a les Illes Balears, Leticia Pou han presentat la segona edició de la campanya de conscienciació i reciclatge de residus als camps de futbol de Mallorca. Aquesta campanya s’emmarca en el conveni de col·laboració amb l’objectiu de recuperar els envasos domèstics dels camps de futbol. A la visita d’avui també hi ha assistit el director insular de Residus, Juan Carrasco.

Per tal d’arribar a més clubs, la FFIB organitzarà accions comunicatives per dinamitzar que els clubs s’adhereixin al projecte i facin visible la instal·lació i l’ús de les papereres o dels contenidors proporcionats. Per la seva banda Ecoembes es farà càrrec de la gestió i distribució de les papereres i contenidors a cadascun dels clubs sol·licitants. En la primera edició de la campanya s’ha arribat a un 25 % d’entitats, concretament 43 clubs de futbol de Mallorca han sol·licitat contenidors de reciclatge per als seus camps. En total es varen repartir 510 contenidors: 270 per a envasos lleugers i 240 per reciclar paper i cartró.  

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha insistit que «hem d’evitar que els residus acabin dins la fracció de rebuig i, per tant, destruïts a la incineradora. Estam molt contentes que 43 clubs hagin demanat contenidors pels seus camps de futbol i amb aquesta segona campanya ens agradaria poder arribar a molts altres clubs. Per això, treballarem per arribar al món del futbol professional de Mallorca, present a tots els municipis i que genera gran afició entre gent de totes les edats». Ribot ha afegit que «la separació en origen, també als camps de futbol, requereix una participació activa de les persones i la conscienciació ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva per al reciclatge posterior».

El president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, Pep Sansó ha explicat que «la sostenibilitat és un objectiu de la FFIB i especialment de la nostra Fundació. Avui en dia, tots tenim la responsabilitat de fomentar-la i ajudar a conservar el nostre entorn. Agrair enormement l’ajuda del Consell de Mallorca i d’Ecoembes perquè la seu de la FFIB a Palma tengui contenidors de separació per reciclar i animar a tots els clubs de Mallorca a que s’adhereixin a aquesta campanya. Ja hi ha una cinquantena però hem de seguir sumant clubs i camps de futbol amb aquests dipòsits. De la mateix manera, valorem molt positivament que el Consell i Ecoembes hagin cedit botelles sostenibles per beure aigua, fetes de material reciclat. Cada gest compta i la FFIB i el Consell de Mallorca han de sumar esforços per fer un futbol més sostenible».

Per part seva, Leticia Pou, delegada d’Ecoembes a les Illes Balears, ha ressaltat que «l’objectiu d’aquesta campanya és demostrar que els valors nobles de l’esport i el reciclatge poden unir-se per mostrar el costat més compromès dels aficionats amb la cura medi ambient. Estem molt orgullosos de poder formar part d’aquesta iniciativa i promoure el reciclatge i la sostenibilitat en el marc del futbol professional de Mallorca i contribuir a fer que els milers de seguidors i seguidores d’aquest esport tinguin un paper més actiu en la conservació del planeta».

Contenidors als camps de fútbol

Les tres institucions continuaran col·laborant en la implantació d’un sistema de recollida selectiva a les instal·lacions en què els clubs que formen part de la FFIB desenvolupen la seva activitat per fer una gestió correcta dels residus de paper i els envasos amb l’objectiu de recuperar els residus que es generen.

Amb l’objectiu d’implementar el sistema de recollida selectiva d’envasos a les instal·lacions esportives de Mallorca, el Consell, la Federació i Ecoembes es comprometen a posar en marxa iniciatives de conscienciació social i sensibilització sobre la recollida selectiva de residus d’envasos domèstics i el reciclatge, entre el personal i les persones usuàries de les instal·lacions.

La Federació de Futbol de les Illes Balears coordinarà amb els clubs i les entitats que en formen part la implantació de poals i papereres. Per a això, farà arribar una comunicació a totes les entitats que formen part de la Federació perquè sol·licitin els contenidors i les papereres interiors que necessitin per a les instal·lacions on duguin a terme les activitats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt