Ara llegint
PIMEM demana la recuperació de Baleart, la fira d’artesania que va gaudir de 25 anys d’èxits

PIMEM demana la recuperació de Baleart, la fira d’artesania que va gaudir de 25 anys d’èxits

PIMEM demana la recuperació de la Baleart, la fira d'artesania que va gaudir de 25 anys d'èxits

Des del Gremi d’Oficis Artesans de PIMEM ha sol·licitat avui al Consell de Mallorca que impulsi l’organització d’una nova Fira d’Artesania, similar a l’extinta Baleart que, després de 25 anys d’èxits, va tenir la seva darrera edició el 2010, any que es va suprimir a causa de la crisi econòmica.

El Gremi d’Oficis Artesans, associació de professionals de l’artesania adscrita a PIMEM, ha fet aquesta petició durant la reunió que ha mantengut avui amb la consellera de Cultura i Patrimoni, Antonia Roca Bellinfante, i el director insular de Cultura, Pere Ferrer Oliver. Ha estat una primera reunió de presentació de l’entitat i per transmetre les seves propostes i necessitats.

La presidenta de l’associació, Maite Ramiro, titlla d’“inexplicable” que en 13 anys “no hi hagi hagut voluntat política suficient entre les diferents administracions per recuperar una fira que posi en valor el talent i la qualitat dels artesans de les Illes Balears”.

Fina Seguí, vicepresidenta del Gremi, recordava avui com la darrera edició que va tenir lloc al Passeig del Born de Palma “va ser un èxit rotund de visitants i de vendes”.

Durant la trobada també s’ha sol·licitat al departament d’Artesania una tasca intermediació amb els diferents municipis per protegir l’artesania a les diferents fires i mercats que organitzen, on hi ha una gran oferta de productes artesans que no són manufacturats ni d’elaboració pròpia d’acord amb el contingut de la Carta. Es tracta, per tant, d’una competència deslleial.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt