Ara llegint
Ports IB assumeix la creació de cinc nous camps de boies per protegir la posidònia

Ports IB assumeix la creació de cinc nous camps de boies per protegir la posidònia

Ports de les Illes Balears redactarà projectes per instal·lar camps de boies a l’Illa de l’Aire de Menorca, Cala d’Hort i Cala Vedella d’Eivissa i Sa Foradada i Es Caló d’Artà a Mallorca després que hagi rebut la gestió dels camps de boies que fins ara corresponien a la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

Amb l’objectiu de millorar la gestió, l’eficiència i el control de les instal·lacions dels parcs de boies de baix impacte, Ports de les Illes Balears, atesa la seva capacitat logística i tècnica, assumeix a partir d’ara la gestió de les 23 zones de camps de boies que cerquen la conservació de la Posidonia oceanica a les Illes Balears i prioritzarà la creació d’altres cinc, en tractar-se d’àrees de màxima afluència.

El conseller Miquel Mir, durant la seva compareixença d’avui ha destacat que “el que presentam és una passa més per poder desplegar en la seva totalitat el Decret posidònia. Només a través de la col·laboració institucional és possible garantir la conservació d’aquesta fanerògama marina, i desenvolupar aquests camps de boies a punts estratègics n’és un gran exemple”.

De la seva banda, el conseller Marc Pons ha ressaltat “la importància de fer compatible la preservació amb el gaudi de l’activitat nàutica amb una gestió que garanteixi aquest equilibri”.

Pons ha indicat que Ports IB té ja experiència en la gestió dels ports, dels amaraments, rampes de varades i que ara assumirà la dels camps de boies ecològics amb una gestió eficient i respectuosa.

Aquest Decret té per objecte garantir la conservació de la Posidonia oceanica i les comunitats biològiques de les quals forma part, mitjançant la regulació d’aquells usos i activitats que puguin afectar l’espècie i l’hàbitat. El Decret també fomenta la promoció d’accions que contribueixin de manera activa al manteniment i la conservació de la Posidonia oceànica.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt