Ara llegint
Restaurada la Mare de Déu del Roser de la parròquia de Santanyí

Restaurada la Mare de Déu del Roser de la parròquia de Santanyí

Ahir es va presentar la talla de la Mare de Déu del Roser de la parròquia de Santanyí,  després de ser restaurada. És una imatge de fusta barroca, del segle XVII, que presideix la capella del Roser de l’església del municipi. El vicari episcopal de Patrimoni del Bisbat de Mallorca, Mn. Francesc Vicens, explicà que «és una talla d’uns 40-50 centímetres però tot i ser petita, és prou important. És una peça de devoció, exposada al culte, venerada pel poble».

El taller de restauració del Bisbat de Mallorca ha dut a terme tasques de neteja de la talla, de consolidació, i de reintegració d’allò que era necessari amb els criteris corresponents, de manera que s’hi poden distingir els aspectes originals dels elements restaurats.  

Vicens agraí a la parròquia de Santanyí, així com també al seu rector, Mn. Tomeu Villalonga,  la conservació del patrimoni de l’església del poble: «Usar i cuidar el patrimoni pel que ha estat creat és una forma d’estimar-lo i posar en valor la fe dels nostres avantpassats». Per altra banda, s’ha aprofitat la restauració de la imatge per rehabilitar el sistema expositiu.

Aquesta intervenció s’emmarca dins les restauracions programades i subvencionades a través de la Comissió Mixta entre el Bisbat de Mallorca i el Consell de Mallorca per aquest 2020.

La presentació tingué lloc després de la missa del patró del municipi, Sant Andreu, presidida pel bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull, qui ha beneí la imatge restaurada.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt