Ara llegint
Ricardo Rossi guanya el primer concurs de cuina feta amb peix descartable

Ricardo Rossi guanya el primer concurs de cuina feta amb peix descartable

Ricardo Rossi guanya el primer concurs de cuina feta amb peix descartable

La Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Conselleria Agricultura, Pesca i Alimentació ha promogut i patrocinat la realització del primer Campionat Millor Elaboració de Peix Descartable Horeca 2023, on Ricardo Rossi ha conquerit el jurat amb un besuc acompanyat de crema de sèpia i sobrassada.

El campionat ha reunit sis xefs capaços de trobar la millor elaboració al peix minvat, que sovint es descarta per les dificultats culinàries. Els participants han elaborat un plat amb productes de les Illes Balears i amb base d’un peix de baix valor comercial.

A partir d’aquí, cada cuiner ha tret els seus dots d’originalitat, tècniques, presentació i sabor per a impressionar el paladar del jurat. Els participants han estat el guanyador, Ricardo Rossi, Germán Muñoz, Cristian Rivera, Aitor Villagran, Alexander Quiñones i Bernat Reinés.

Entre els peixos triats per a elaborar el peix descartable han destacat la bruna, el besuc i el congre.

El concurs ‘Millor elaboració de peix descartable’ celebra la primera edició i es realitzarà en les tres illes amb una final el mes d’abril a Mallorca.

La consellera Mae de la Concha, que ha lliurat el premi al guanyador, ha ressaltat l’obstinació des de la seva conselleria que el producte local estigui en tots els restaurants, hotels i serveis públics perquè hi hagi un menjar de qualitat i de proximitat, per la qual cosa aquest tipus d’iniciatives són perfectes. També ha posat l’accent en el tema del peix ja que en tenir una flota pesquera petita a Balears, amb moltes restriccions des de la Unió Europea, tot el peix que es recull ha de ser aprofitable.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt