Ara llegint
Santanyí crea sis noves àrees d’aportació per implantar la recollida porta a porta

Santanyí crea sis noves àrees d’aportació per implantar la recollida porta a porta

En un més, l’Ajuntament de Santanyí espera tenir llestos els projectes necessaris perquè les àrees d’aportació del municipi siguin una realitat al més aviat possible. Així, una vegada implantat el servei de recollida selectiva porta a porta, com desapareixeran els contenidors dels carrers i camins del terme, seran necessaris aquests punts per als residents en habitatges disseminats. Seran espais tancats i vídeo vigilats que només seran accessibles per als veïnats que compleixin amb els requisits i que sol·licitin la targeta d’accés, una vegada estigui en marxa el servei de recollida porta a porta. Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “aquest nou servei suposarà un gran canvi en el tractament dels residus dels habitatges del nostre municipi. L’objectiu és que la ciutadania tingui el millor servei possible i reduir la generació de residus. Sabem que no serà fàcil a un municipi de les característiques del nostre, però el departament de Medi Ambient ha treballat i treballa per aconseguir- ho, i les àrees d’aportació forment part d’aquest canvi”. La tramitació per licitar les obres ja es podrà començar després del necessari canvi d’ús que s’ha hagut de fer als solars corresponents per a les noves deixalleries i àrees d’aportació. Una tramitació que ha estat llarga, però una vegada acabada, obri el camí a la confecció dels projectes. En total hi haurà sis àrees d’aportació al municipi de Santanyí. A Cala d’Or estarà situada a l’avinguda des sementer, al costat de la seu de l’Empresa Municipal de Serveis de Santanyí, SEMDESA; on també s’ubicarà la nova deixalleria del poble. De la mateixa manera, l’àrea d’aportació de Santanyí se situarà al solar municipal de devora el cementiri, on també hi haurà la nova deixalleria de Santanyí. A s’Alqueria Blanca l’àrea d’aportació estarà just a la sortida en direcció a Portopetro, i a Calonge a un solar just al costat de la Unitat Bàsica de Salut del poble. L’àrea d’aportació des Llombards estarà a l’aparcament del Centre Cívic, i a Cala Llombards, al solar de l’aparcament que hi ha a l’entrada del nucli costaner. La regidora de Medi Ambient, ha volgut remarcar el fet que, “aquestes àrees d’aportació seran espais tancats i vigilats als quals només hi podran tenir accés els veïnats que visquin a punts del terme on no hi hagi recollida porta a porta. I aquests veïnats hauran de sol·licitar un permís per poder-hi accedir. Tots haurem de canviar la nostra manera de fer, però amb l’objectiu de cuidar el nostre entorn i tenir un municipi més net”. Aquestes noves àrees d’aportació només tindran contenidors de les cinc fraccions, inclosos els de color marró per a l’orgànic. Altres tipus de residus, hauran de ser dipositats, com sempre a les deixalleries.

En un més, l’Ajuntament de Santanyí espera tenir llestos els projectes necessaris perquè les àrees d’aportació del municipi siguin una realitat al més aviat possible. Així, una vegada implantat el servei de recollida selectiva porta a porta, com desapareixeran els contenidors dels carrers i camins del terme, seran necessaris aquests punts per als residents en habitatges disseminats. Seran espais tancats i vídeo vigilats que només seran accessibles per als veïnats que compleixin amb els requisits i que sol·licitin la targeta d’accés, una vegada estigui en marxa el servei de recollida porta a porta.

Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “aquest nou servei suposarà un gran canvi en el tractament dels residus dels habitatges del nostre municipi. L’objectiu és que la ciutadania tingui el millor servei possible i reduir la generació de residus. Sabem que no serà fàcil a un municipi de les característiques del nostre, però el departament de Medi Ambient ha treballat i treballa per aconseguir- ho, i les àrees d’aportació forment part d’aquest canvi”.

La tramitació per licitar les obres ja es podrà començar després del necessari canvi d’ús que s’ha hagut de fer als solars corresponents per a les noves deixalleries i àrees d’aportació. Una tramitació que ha estat llarga, però una vegada acabada, obri el camí a la confecció dels projectes. En total hi haurà sis àrees d’aportació al municipi de Santanyí. A Cala d’Or estarà situada a l’avinguda des sementer, al costat de la seu de l’Empresa Municipal de Serveis de Santanyí, SEMDESA; on també s’ubicarà la nova deixalleria del poble. De la mateixa manera, l’àrea d’aportació de Santanyí se situarà al solar municipal de devora el cementiri, on també hi haurà la nova deixalleria de Santanyí. A s’Alqueria Blanca l’àrea d’aportació estarà just a la sortida en direcció a Portopetro, i a Calonge a un solar just al costat de la Unitat Bàsica de Salut del poble. L’àrea d’aportació des Llombards estarà a l’aparcament del Centre Cívic, i a Cala Llombards, al solar de l’aparcament que hi ha a l’entrada del nucli costaner.

La regidora de Medi Ambient, ha volgut remarcar el fet que, “aquestes àrees d’aportació seran espais tancats i vigilats als quals només hi podran tenir accés els veïnats que visquin a punts del terme on no hi hagi recollida porta a porta. I aquests veïnats hauran de sol·licitar un permís per poder-hi accedir. Tots haurem de canviar la nostra manera de fer, però amb l’objectiu de cuidar el nostre entorn i tenir un municipi més net”.

Aquestes noves àrees d’aportació només tindran contenidors de les cinc fraccions, inclosos els de color marró per a l’orgànic. Altres tipus de residus, hauran de ser dipositats, com sempre a les deixalleries.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt