Ara llegint
S’obre el niu de tortuga marina de sa Mesquida una vegada acabat el període d’eclosió

S’obre el niu de tortuga marina de sa Mesquida una vegada acabat el període d’eclosió

El personal tècnic del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), amb l’assessorament expert d’una biòloga del Palma Aquàrium han obert, aquest divendres, el niu de tortuga marina de la platja de sa Mesquida, a Maó. D’acord amb el protocol establert, després de cinc vespres de sortides, s’ha procedit a l’obertura del niu per comprovar si quedava algun queloni per sortir. S’han extret diversos exemplars i ous viables, que es traslladaran a les incubadores.

Així, d’aquesta posta, la primera nit en va emergir una; la segona, 12; la tercera, 8; la quarta, 14; i la cinquena, un exemplar, després de 63 dies d’incubació. Per tant, sumades a les de les incubadores, han nascut 50 exemplars dels 132 ous, una fita que des del COFIB qualifiquen de «gran èxit», ja que gairebé un 40% de la posta ha sortit endavant.

Dels ous extrets, aquells que no siguin viables, així com algunes mostres genètiques, s’enviaran a la Universitat de Barcelona (UB) per dur a terme tasques d’investigació. D’altra banda, els exemplars que han nascut aquests dies s’han traslladat al Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura (LIMIA) i, posteriorment, alguns es distribuiran entre els aquaris col·laboradors, on passaran el primer any de vida fins que tornin a la mar.

Des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori s’ha volgut agrair la tasca del voluntariat del GOB Menorca, OBSAM, Per la Mar Viva i Menorca Preservation Fund, que han custodiat el niu, així com al personal expert que ha assessorat durant tot el procediment.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt