Ara llegint
Torna la mostra MARE, imatges de la mar a peu de carrer

Torna la mostra MARE, imatges de la mar a peu de carrer

Comença l’estiu, i per segon any consecutiu, MARE, el Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear, proposa una immersió en el medi marí a partir d’una exposició a peu de carrer amb imatges de la mar que ens envolta.

Amb el títol “Històries de la nostra mar” l’exposició plateja descobrir històries de la mar a través de les imatges guanyadores de MARE 2022 – en la qual es van rebre 1.500 imatges entre 120 participants- sobre la flora, fauna i increïbles paisatges de la mar Balear. També imatges que conviden a reflexionar sobre la nostra relació tant positiva com negativa amb aquesta.

Aquest any la mostra es centra en les històries darrera les fotografies guanyadores i les exposa a través de les paraules, sentiments i sensacions dels participants de la passada edició.

La relació d’amistat amb un pop a Eivissa, la increïble història de Pedro i el seu retrat de balena geperuda que es va intentar rescatar al Llevant de Mallorca, diverses mirades de la posidònia mil·lenària que trobem a les Salines d’Eivissa i Formentera o les impressionants coves que ens captiven a Menorca, són algunes de les històries que es podran conèixer dins l’exposició.

Fins al 27 de juliol podrà visitar-se a La Rambla (amb Costa de la Pols). “L’exposició ens convida a construir una altra mirada cap al nostre entorn”, assenyalen des de l’organització. Després de la primera parada a Palma, visitarà Formentera, Eivissa i Menorca durant tot l’estiu.

“Moltes vegades, veiem grans documentals o exposicions de National Geographic sobre indrets llunyans i ens fascinen. Avui, convidem a tota la ciutadania i persones que visiten les illes a que es fascinin per l’entorn privilegiat que ens envolta a través de l’exposició de MARE i sobretot per recordar-nos que tots tenim un paper en la conservació de la mar.» ha explicat Sara García Betorz, coordinadora de MARE.

4ª edició de MARE

Per a totes aquelles persones que vulguin participar en la 4ª edició de MARE, el període per a presentar les fotografies s’obrirà de l’1 d’agost fins al 15 de setembre . Es poden presentar fins a 20 fotografies digitals relacionades amb la mar Balear i Mediterrània . Cada fotografia anirà acompanyada d’un missatge relacionat amb la conservació.

MARE ha establert 3 perfils de participació : els menors de 16 anys participen com a JUVENIL , els majors de 16 anys, en funció del seu nivell, poden presentar-se com a AMATEUR (indispensable JPG original) o EXPERT (indispensable RAW).

Si ets major de 16 anys pots presentar les teves fotografies distribuïdes en 6 categories: 1. MARE Animalia , imatges que destaquin la personalitat dels animals marins en el seu entorn; 2. MARE Botanica : imatges que mostrin la importància d’una espècie vegetal en el seu entorn; 3. MARE Sapiens : imatges que mostrin la relaci ó positiva entre la mar i les persones; 4. MARE Denuntiare : imatges que mostrin el costat negatiu de la relació de l’ésser humà amb la mar; 5. MARE Nostrum; imatges sobre la mar Mediterrània, realitzades tant dins com fora de l’aigua, que ens expliquin històries espectaculars; 6. MARE Popularis: nou premi del Públic! Enguany inaugurem una nova categoria, accessible per a totes les persones participants, MARE Popularis (premi del pú blic), la persona guanyadora del qual ser à triada per decisió popular a través dels vots del públic en la nostra pàgina web.

Un total de 10.000 € es repartiran en 24 premis —en forma de dotació econòmica per a la participació Adulta i de material subaquàtic per a la Jove .

Una iniciativa col·laborativa oberta a més suports

MARE és una iniciativa col·laborativa d’àmbit balear oberta a suports i donacions d’altres institucions i empreses que vulguin contribuir a visibilitzar la bellesa de la mar Balear i treballar per a la seva conservació. Compta amb el suport financer de la Fundació Marilles, en col·laboració amb Menorca Reserva de la Biosfera, IbizaPreservation, Mallorca Preservation Foundation, Menorca Preservation, Save the Med, Iniciatives Mediterrànies, Fòrum Marí d’Eivissa i Formentera, MedGardens, Arrels Marines i Mar de Fondo.

MARE compta amb el finançament de la Fundació Marilles i el suport de moltes organitzacions i professionals de la fotografia. Per a més informació www.marebalear.org

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt