Ara llegint
Tramuntana XXI ofereix un servei d’assessoria de les finques rurals

Tramuntana XXI ofereix un servei d’assessoria de les finques rurals

De sempre ja és sabut que les finques de la Serra de Tramuntana tenen molts de trets diferencials envers les demés. La seva situació i ubicació, així com el sistema de marges i marjades, són algunes de les diferències a l’hora de cuidar-les i conrear-les. Aquest fet fa que els preus dels productes, tant de collita pròpia com de manteniment, siguin molt més cars, sobre tot perquè sempre s’han de transportar lluny i per camins complicats. A mode d’exemple, els olivars del Barranc de Biniaraix on tot s’ha de pujar a l’esquena, amb un ase i ara, molt sovint, amb el lloguer d’un helicòpter si val la pena.    

Tramuntana XXI és una entitat que treballa amb l’objectiu d’impulsar coneixements i pràctiques per a un maneig sostenible, en favor del patrimoni natural i cultural i la dinamització socioeconòmica de la Serra de Tramuntana. Una tasca que venen duent a terme de manera intensa amb distints sectors implicats amb el tema. 

Les finques de muntanya pateixen d’una problemàtica comuna: una complexa gestió.

La seva difícil rendibilitat, els condicionaments ambientals, l’intens ús públic, el patrimoni cultural, l’amenaça dels incendis forestals i les plagues forestals, la producció i comercialització i el seu costós manteniment, fan que sigui determinant poder detectar les problemàtiques i identificar les potencialitats, proposant fórmules de maneig que permetin optimitzar les inversions i millorar els resultats.

Amb aquest objectiu, Tramuntana XXI vol donar suport als gestors i propietaris de finques per tal d’aconseguir una major eficiència a la conservació, manteniment i explotació de les seves terres amb la premissa de reduir les despeses i aconseguir un millor impacte a les intervencions.

D’aquesta manera, Tramuntana XXI ofereix un diagnòstic preliminar gratuït de les seves finques als seus socis i la possibilitat de dur a terme un rigorós estudi des d’una visió integral que permeti encetar noves accions adreçades a l’enfortiment del seu model de gestió.

Treballen totes les línies d’acció:

Agricultura, ramaderia, gestió forestal, fauna silvestre, us públic, patrimoni etnològic, infraestructures, gestió energètica, gestió de l’aigua… per tal d’aconseguir una òptima conservació de la Serra de Tramuntana amb uns menors costos i uns millors resultats.

L’entitat impulsora de la gestió, Tramuntana XXI, ofereix als seus socis la diagnosi preliminar de manera totalment gratuïta.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt