Ara llegint
Un concurs de nou hores per dissenyar peces de moda a partir de la roba recollida per Deixalles

Un concurs de nou hores per dissenyar peces de moda a partir de la roba recollida per Deixalles

Avui dematí s’han presentat les bases de la VI Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca, una iniciativa per donar a conèixer les possibilitats de la roba reciclada a l’illa.

La Marató de Reciclatge Creatiu de Roba és una activitat promoguda per la Fundació Deixalles, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i el Consell de Mallorca amb l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils.

L’activitat consistirà en una marató de 9 hores de durada, en la que els participants hauran de dissenyar, amb imaginació i creativitat, peces de roba únicament a partir de roba procedent de la recollida selectiva i tindrà lloc el dia 1 d’octubre al Centre Flassaders.

En aquesta edició es comptarà amb 10 maniquins nous de talles diverses (entre la 38-40 i la 46-48), que s’han pogut comprar gràcies a una subvenció de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, amb l’objectiu de representar la diversitat de talles i morfologies que es donen a la realitat.

A més el número d’inscripcions s’ha reduït de 20 a 15, entre d’altres mesures per evitar el COVID, per poder assegurar la distància entre els participants i que la Marató siguiun espai segur.

A l’acte de presentació hi han participat la Directora General de Fundació Deixalles, Francesca Martí Llodrà, el Director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, Miquel Oliver Monserrat i el Director Insular de Residus del Consell de Mallorca, Juan Cruz Carrasco Villaverde.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt