Ara llegint
Un premi de la Comissió Europea als projectes d’autoconsum compartit promoguts pel Govern Balear

Un premi de la Comissió Europea als projectes d’autoconsum compartit promoguts pel Govern Balear

Un premi de la Comissió Europea als projectes d'autoconsum compartit promoguts pel Govern Balear

Els projectes d’autoconsum compartit de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), ens depenent de la Vicepresidència del Govern i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, han rebut el reconeixement d’Europa als Premis Europeus d’Energia Sostenible 2023 de la Comissió Europea.

L’IBE ha estat un dels tres finalistes del premis en la categoria d’Acció Energètica Local. Els altres dos nominats eren una comunitat enèrgica de Croàcia KLIK (Križevci Laboratory for Innovation in Climate), que ha estat la guanyadora, i un projecte d’estalvi energètic del sud de Països Baixos.

El premi atorgat per la Comissió Europea reconeix les accions energètiques sostenibles implementades o impulsades per un grup de ciutadans o de consumidors, que contribueixen a la transició energètica neta a nivell comunitari o local. També inspira i motiva altres persones a fer passes similars per al desplegament arreu de la UE i que es tradueixin en beneficis econòmics i ambientals, segons han dit avui des del Govern Balear.

El Director General d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha asseverat que «la Comissió Europea ha reconegut el canvi de paradigma que ha instaurat l’IBE a les Illes Balears instaurant autoconsums compartits, que lluiten contra la pobresa energètica i que prioritza donar energía neta i a preu de cost a famílies i sobretot a famílies vulnerables. És  una manera de fer una transició energètica d’una forma socialment justa i és un plaer i un honor que aquests tipus de polítiques tinguin el reconeixement de la Comissió Europea».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt