Ara llegint
Un viatge per cooperatives d’Andalusia per a la transformació digital de la pagesia

Un viatge per cooperatives d’Andalusia per a la transformació digital de la pagesia

Un viatge per cooperatives d'Andalusia per a la transformació digital de la pagesia

L’entitat Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears porta temps treballant en la introducció de la digitalització des de diferents àmbits: formació, aplicació, experiències pilot, entre altres, emmarcat en l’objectiu de donar a donar a conèixer la tecnologia i la transformació digital del sector agroalimentari.

Dins d’aquestes accions, l’entitat ha organitzat un viatge formatiu per als seus socis per a veure les diferents aplicacions tecnològiques que tenen en el sector agroalimentari de les cooperatives d’Andalusia.

Els 15 cooperativistes participants, encapçalats per la presidenta i la directora gerent de l’entitat, han pogut conèixer en un viatge de dos dies diferents cooperatives de Còrdova i Sevilla, pioneres en la digitalització del sector agroalimentari, les denominades “early adopters”.

Segons Jerònima Bonafé “aquest viatge formatiu és fonamental per a impulsar la transformació digital en el sector agroalimentari. Ens han mostrat casos d’èxit molt rellevants que s’estan aplicant en l’agricultura i ramaderia de cooperatives d’Andalusia d’aquelles tendències destinades a servir de base d’un model productiu més sostenible”. El programa ha inclòs visites a DCOOP, S. Coop. And., COVAP coop. i a Corsevillas Sociedad Cooperativa Andaluza.

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears està immersa des de l’any 2020 en el projecte europeu PLOUTOS que busca aconseguir cadenes de valor més sostenibles basades en dades, aplicat al sector hortícola dels hivernacles de Agromallorca SAT.

Altres projectes europeus basats en la digitalització del sector agroalimentari serien el que està aplicant la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller amb la utilització de drons per a detectar plagues. Per part seva, la cooperativa Camp Mallorquí està creant un sistema de dades per a millorar l’eficiència, reducció de costos així com un robot que els ajudarà en la identificació de plagues. A més, les entitats sòcies han pogut participar en una formació teòrica i pràctica de drons així com l’aplicació en l’agricultura, tenint en compte la normativa estatal i europea.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt