Ara llegint
Una campanya per reivindicar el patrimoni pesquer i fomentar el consum responsable

Una campanya per reivindicar el patrimoni pesquer i fomentar el consum responsable

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dimecres al Mercat de l’Olivar de Palma la campanya «Peixos i marisc de la mar balear», una iniciativa educativa i divulgativa que pretén posar en valor el patrimoni marítim de l’illa, les arts de pesca tradicionals i la necessitat d’una gestió sostenible dels recursos marins. Impulsada pel Departament de Cultura i Patrimoni, la campanya es concreta en una guia visual amb il·lustracions i textos que expliquen d’una manera clara i atractiva les espècies de peixos i marisc de les aigües balears, les seves temporades òptimes de captura i les tècniques de pesca tradicional com la potera, la llampuguera o la xarxa jonquillera. La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha subratllat la importància d’aquesta iniciativa: «La mar és una part essencial de la identitat de Mallorca. Amb aquest projecte volem garantir que les generacions futures coneguin aquest llegat i fomentar una pesca sostenible que respecti la temporalitat i contribueixi a preservar la biodiversitat». Els materials gràfics —amb il·lustracions de Flavia Gargiulo Rosa i textos de María López— es distribuiran als centres escolars vinculats a les activitats del Museu Marítim de Mallorca, així com al moll pesquer de Palma, peixateries i comerços locals. També formaran part de la Fira de la Sardina, que se celebrarà a Palma del 15 al 18 de maig. Albert Forés, director del Museu Marítim de Mallorca, ha destacat el treball conjunt amb institucions i experts com la Confraria de Pescadors de Sant Pere, l’Institut Espanyol d’Oceanografia, el CSIC i el projecte Planet Tuna. «El rigor científic i la voluntat pedagògica de la campanya són clau per acostar la cultura de la mar a la ciutadania», ha afirmat.

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dimecres al Mercat de l’Olivar de Palma la campanya «Peixos i marisc de la mar balear», una iniciativa educativa i divulgativa que pretén posar en valor el patrimoni marítim de l’illa, les arts de pesca tradicionals i la necessitat d’una gestió sostenible dels recursos marins.

Impulsada pel Departament de Cultura i Patrimoni, la campanya es concreta en una guia visual amb il·lustracions i textos que expliquen d’una manera clara i atractiva les espècies de peixos i marisc de les aigües balears, les seves temporades òptimes de captura i les tècniques de pesca tradicional com la potera, la llampuguera o la xarxa jonquillera.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha subratllat la importància d’aquesta iniciativa: «La mar és una part essencial de la identitat de Mallorca. Amb aquest projecte volem garantir que les generacions futures coneguin aquest llegat i fomentar una pesca sostenible que respecti la temporalitat i contribueixi a preservar la biodiversitat».

Els materials gràfics —amb il·lustracions de Flavia Gargiulo Rosa i textos de María López— es distribuiran als centres escolars vinculats a les activitats del Museu Marítim de Mallorca, així com al moll pesquer de Palma, peixateries i comerços locals. També formaran part de la Fira de la Sardina, que se celebrarà a Palma del 15 al 18 de maig.

Albert Forés, director del Museu Marítim de Mallorca, ha destacat el treball conjunt amb institucions i experts com la Confraria de Pescadors de Sant Pere, l’Institut Espanyol d’Oceanografia, el CSIC i el projecte Planet Tuna. «El rigor científic i la voluntat pedagògica de la campanya són clau per acostar la cultura de la mar a la ciutadania», ha afirmat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt